Люстрація і льодяники від уряду
Політика

Люстрація і льодяники від уряду

13 листопада 2014, 17:39
0
1
Сподобалось?
1

Мільярди цифр і тонни слів звалились на голови журналістів, яких запросили у перший робочий день тижня до столиці в клуб Кабінету Міністрів. З десятої ранку до четвертої години (з півгодинною перервою на каву) урядовці різних рангів розповідали про проблеми внутрішніх переселенців, пенсійний туризм, бюджет, економію газу, боротьбу з корупцією та люстрацію.

Першим на прес-дні уряду увагою журналістів заволодів голова державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Полковник по-військовому чітко розповів про ситуацію з німецькими модульними будиночками для внутрішніх переселенців. Відповівши на запитання, головний надзвичайник зійшов зі сцени і потрапив у кільце журналістів. На останнє запитання полковник дістав з папки таблицю з позначеними маркером цифрами і віддав представнику ЗМІ, зазначивши, що в МНС таємниць нема.

Наступною місце за столом на сцені зайняла міністр соціальної політики (місяць тому Людмила Денісова очолила рейтинг найбезвідповідальніших міністрів за версією народного контролю «Слово і діло»). Під час брифінгу урядовець охопила дуже широке коло питань. Більша частина стосувалася соціальних виплат у Донецькій і Луганські областях (у тому числі й в непідконтрольній владі зоні). Навіть покликала на допомогу керівника одного з департаментів Віталія Музиченка. Поки чиновник йшов до трибуни, Людмила Леонтіївна спробувала непомітно покласти до рота льодяника. Слухаючи співдоповідь Музиченка, можна було помітити і переміщення льодяника під щоками Денісової.

А от виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я Василя Лазоришинця підвела пам'ять. Щойно урядовець вмостився за столом, як одразу підкликав помічника і відправив на вихід. У залі запанувала незрозуміла пауза. За хвилину-другу все стало зрозумілим. Помічник поклав перед головним медиком окуляри, по які ходив до гардеробу, і з почуттям виконаного обов'язку зайняв місце за трибуною. Слова патрона про тендерні провали помічник слухав то зазираючи у папери, то розглядаючи зал. Рука помічника час від часу поправляла окуляри Charriol, а на обличчі з'являлась міміка, схожа на жування гумки.

   

Запам'ятався і виступ представника міністерства юстиції. Точніше, його відповідь на одне із запитань, яка нагадала студентські роки. Коли на екзамені студент абсолютно не орієнтується в темі, але впевнено сипле гарними словами про все і ні про що. Не дивно, що журналістка ще раз перепитала про юридичні аспекти майбутнього обласних держтелерадіокомпаній, наголосивши, що чиновник її перед цим не зрозумів. На цей раз відповідь була дуже конкретна: «Звертайтеся з офіційним запитом».

Про численні цифри та урядові успіхи можна дізнатись з офіційних джерел. А реальні наслідки урядової політики пересічні українці відчувають щодня, купуючи продукти чи сплачуючи за комунальні послуги.

Микола КОМАРОВСЬКИЙ,

м. Київ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися