Сепаратистський «референдум» може перетворити Донбас на Чечню зразка 90-х — політолог
Політика

Сепаратистський «референдум» може перетворити Донбас на Чечню зразка 90-х — політолог

14 травня 2014, 11:09
0
0
Сподобалось?
0

Так званий «референдум», який сепаратисти провели на Донбасі 11 травня, не тільки не розв'язує нинішньої кризи в цьому регіоні, а ще й поглиблює і загострює її, вважає український політолог Володимир Фесенко. Хоча прямих юридичних наслідків ця подія і не має, проте вона створює передумови для сепаратистського сценарію для перетворення Донбасу на нове Придністров'я або ще гірше - щось на зразок Чечні зразка 90-х, сказав він у програмі «Національний інтерес» на телеканалі БТБ.

 «Є й інший варіант, більш-менш компромісний, коли, наприклад, місцеве керівництво вирішить на підставі певної своєї самостійності домовлятися з Києвом про автономію Донбасу тощо. Варіанти є різні. Якщо, наприклад, місцеві еліти, той же самий Ахметов, вирішать, що ситуація зайшла достатньо далеко і треба все ж таки знайти певний компроміс з Києвом. Вони можуть спробувати відновити свій контроль над регіоном і будуть переговорною стороною, то, можливо, цей компроміс буде знайдено», - сказав Фесенко.

 «Розв'язання конфлікту може відбутися і в результаті виборів на території двох областей, коли сформується нове легітимне керівництво, яке зможе отримати мандат на переговори. Але один із найгірших варіантів - перетворення на друге Придністров'я. Якщо самочинна влада через певний час затвердить себе в регіоні, вона може провести якісь свої вибори точно так, як цей референдум, тобто із заздалегідь відомим результатом», - підсумував політолог.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися