Порошенко розпустив Верховну Раду і оголосив нові вибори
Політика

Порошенко розпустив Верховну Раду і оголосив нові вибори

26 серпня 2014, 00:12
0
2
Сподобалось?
2

Президент Петро Порошенко у спеціальному зверненні до Українського народу оголосив про дострокове припинення повноважень Верховної Ради сьомого скликання. Нові вибори мають відбутися 26 жовтня цього року. Рішення було ухвалене на основі положень статті 90 Конституції України, яка стосується ефективності роботи парламенту через механізм створення коаліції. У Верховній Раді, як відомо, 24 липня фракції УДАР та ВО «Свобода» свідомо вийшли з коаліції, щоб запустити процес перевиборів.

«Опитування громадської думки засвідчують, що 80 відсотків громадян підтримують необхідність проведення позачергових виборів. Зрештою, такою була і одна з головних вимог Революції гідності. Потужний суспільний запит на перезавантаження влади є більше ніж очевидним. Вибори - найкращий спосіб люстрації», - зазначив у своєму виступі Президент.

Петро Порошенко нагадав, що теперішній склад Верховної Ради протягом півтора року був опорою Януковича. І більшість саме цих депутатів ухвалювала диктаторські закони, які забрали життя Небесної Сотні.

«За це треба нести відповідальність - і кримінальну, і політичну. Чимало депутатів, які засідають або числяться в Раді - якщо не прямі спонсори та спільники, то симпатики бойовиків-сепаратистів. Навіть на оголошення мобілізації та на вимогу визнати ДНР і ЛНР терористичними організаціями ледь-ледь «нашкребли» 232 голоси. А де решта? Не секрет: п'ята колона складається з десятків нібито народних депутатів», - додав Порошенко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися