Дві різні поразки «Волинбаскета» і суддівський скандал
Спорт

Дві різні поразки «Волинбаскета» і суддівський скандал

26 листопада 2015, 03:43
0
0
Сподобалось?
0

Протягом останнього тижня «Волиньбаскет-WOG» провів два матчі у баскетбольній суперлізі.

Спершу лучани у Запоріжжі зійшлися у двобої з місцевим БК. Гра давала багато надій луцькій команді. Рахунок змінювався як на гойдалках. Команди почергово виривалися вперед. Першу чверть мінімально виграли господарі паркету - 23:22. Друга і третя десятихвилинки вже були за лучанами 17:21 та 18:21. В останній чверті був справжній бій. БК «Запоріжжя» не тільки наздогнав, а й, навіть, випередив «Волиньбаскет-WOG». Проте за 36 секунд до фінальної сирени лучани знову вели 78:79 і тримали перевагу до останньої секунди – 80:82. Одразу після сирени господарі поля закинули м’яч у кошик «Волиньбаскет-WOG». На майданчику завирували нездорові пристрасті. Арбітри у порушення регламенту запросили відеоповтору, і на його основі… вирішили зарахувати 2 очки «Запоріжжю» і призначити овертайм. Пізніше старший суддя Чебишев сам визнав свою помилку, але це було потім. Спершу ж морально вбиті викраденням чесно здобутої перемоги гравці «Волиньбаскет-WOG» легко злили овертайм, а з ним і усю гру – 101:96.

Двома днями пізніше лучани уже завітали до Кривого Рогу на матч з «Кривбасбаскетом». На жаль, нав’язати боротьбу одному з лідерів чемпіонату не вдалося. Повністю провалена перша половина матчу зробила формальністю дві останніх 10-хвилинки. У підсумку 82:50 (24:12, 27:12, 19:15, 12:11).

Що ж до матчу у Запоріжжі луцький клуб спрямував офіційні листи на ім’я президента федерації баскетболу України Михайла Бродського. Зрештою директорат суперліги визнав претензії «Волиньбаскета» обґрунтованими. Отож арбітра Сергія Чебишева та комісара матчу відсторонили від обслуговування поєдинків суперліги на два тижні. Що ж до результату, то він лишився не змінним. Адже луцький клуб не зміг вчасно подати апеляцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися