Джорджа МЕЛОНІ з Адреа ДЖАМБРУНО
Світ

Спершу Італія, а тоді – кохання

21 квітня, 11:30
0
0
Сподобалось?
0

Прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні розлучилася зі своїм коханим чоловіком, телеведучим Андреа Джамбруно після резонансного секс-скандалу.

Те, що позаминулої осені на дострокових парламентських виборах перемогла вкрай ультраправа партія «Брати Італії» з її лідеркою 45-річною Джорджею Мелоні, стало справжньою сенсацією не лише в Італії. Таким чином вона – перша жінка, яка очолила італійський уряд.

Джорджа народилася в Римі 15 січня 1977 року. Її батько, Франческо Мелоні, податковий консультант, покинув сім’ю, коли дівчинці заледве виповнився рік. Тоді він сів на яхту і відплив на Канарські острови. Мелоні відвідувала його там щороку до їхньої останньої зустрічі в 1989-му. Що призвело до розриву? «Він був затятим комуністом, а це суперечило моїм поглядам», – згодом в одному з інтерв’ю заявила дівчина.

Її мати, Анна Параторе, походила з Сицилії й була пов’язана з неофашистським італійським соціальним рухом. Під псевдонімом Джозі Белл вона написала понад 140 романів.

Мелоні відвідувала середню школу з вивчення сучасних мов, яку закінчила з відмінними оцінками. Сьогодні, окрім італійської, вільно володіє англійською, французькою та іспанською мовами.

За її власними твердженнями, був час, коли вона працювала офіціанткою, барменом у нічному клубі, нянею в родині одного відомого італійського телеведучого.

Бунтарський дух у Мелоні жив з дитинства. Тож не дивно, що ще навчаючись у школі, організувала протестний рух проти шкільної реформи, яка не сподобалась учням.

Політика – це, якщо можна так сказати, сімейна справа: сестра Мелоні – Аріанна, одружена з Франческо Лоллобриджида, який був парламентським лідером партії «Брати Італії», завжди підтримував Мелоні. Тепер він обіймає посаду міністра сільського господарства в її кабінеті.

Коханим чоловіком Мелоні до скандалу був 41-річний тележурналіст із Мілана Андреа Джамбруно. Він закінчив навчання у Вищій науковій школі Монці, а згодом отримав ступінь бакалавра філософії в Міланському католицькому університеті. Досить талановитий, автор багатьох телепрограм.

Про першу зустріч пари відомо небагато. Вони обоє, хоч і популярні, але не дуже афішували своє особисте життя. Як розповідав Джамбруно, вони познайомились у Мілані. Дівчина була гостем його програми. У перервах між зйомками Джорджа сказала, що голодна, і чоловік запропонував їй… банан. На перше побачення молоді люди вирушили невдовзі після знайомства. Чоловік запросив Мелоні до одного з дорогих міланських ресторанів. Вона прийшла одягнена в чорну сукню до колін, темні чоботи та шкіряну куртку, що, напевно, відповідало політиці її партії. Незабаром Андреа переїхав у Рим, щоб підтримувати кохану на її шляху до політичних вершин.

Роман пари розвивався, і 30 січня 2016 року жінка публічно оголосила про вагітність від свого бойфренда. Через деякий час у пари народилася дочка Дженевра. Мелоні на той час було 39 років.

Пізніше Андреа та Джорджа намагалися подарувати доньці брата чи сестру, але всі спроби виявилися безуспішними.

«На жаль, ми живемо в суспільстві, яке змушує нас вірити, що ми завжди молоді й завжди можемо відкласти свій вибір – народжувати чи ні, але це обман. Через це, я вважаю, необхідно підвищувати обізнаність жінок в цьому плані з раннього віку…» – говорила політикиня, натякаючи на те, що відкладати материнство в довгий ящик не варто.

За словами Мелоні, Андреа – фантастичний батько, дуже справжній. «Я бачу, як донька грається з тобою, чекає на твоє повернення, з гордістю розповідає про свого батька. Я пишаюся тим, що подарувала їй любов, котрої не знала сама, це змушує мене почуватися умиротвореною. Я ніколи не перестану дякувати тобі за це та за багато жертв, які ти приніс, щоб залишатися поряд із нами, за твою любов», – писала вона в одному з постів.

…І ось не так давно італійський телеканал показав кадри, на яких Андреа Джамбруно розповідає своїм колегам-жінкам про роман з іншою колегою і пропонує їм приєднатися до їхніх відкритих відносин втрьох і вчотирьох. Як відреагувала прем’єрка Джорджа Мелоні на скандал? «На цьому закінчуються мої стосунки з Андреа Джамбруно, які тривали майже десять років. Я дякую йому за прекрасні роки, які ми провели разом, за труднощі, через які ми пройшли, і за те, що подарував мені найважливіше в моєму житті – нашу дочку Дженевру», – написала жінка. Вона зазначила, що їхні шляхи вже розійшлися певний час тому і «настав час це визнати». Також прем’єр застерегла всіх, хто намагався використати її особисте життя проти неї: «Хоча крапля може сподіватися видовбати камінь, камінь залишається каменем, а крапля – просто вода».

Вони прожили разом майже десять років, але офіційно шлюб так і не уклали.

***

До речі, наперекір усіляким негативним прогнозам щодо того, як розвиватимуться стосунки Італії та України після приходу до влади «Братів Італії» з їхнім лідером Джорджею Мелоні, вони не справдились: прем’єрка виявилася прихильною до українського народу. І це радує.

Раїса КОЗАЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися