Фото з
Україна

Україна приймає на озброєння броньовик, який змусив Росію передивитися програму виробництва «Тигрів»

29 листопада 2014, 23:56
1
5
Сподобалось?
5

На підході - новий броньовик від українського виробника. Це КOZAK 2014. У суботу на засніженому полігоні у Нових Петровцах проводили випробування останньої версії прототипу перед серійним випуском. Це продукт українських інженерів у партнерстві з італійським IVECO. Свого часу поява КOZAKа змусила російський оборонпром переглянути стратегію виробництва легких бронемашин «Тигр», які поступалися характеристикам українського зразка. Росіяни також пішли на співпрацю з італійськими фахівцями.

Про тест-драйв нового КOZAKа розповів у «Фейсбук» міністр МВС Арсен Аваков. Випробування відбувалися у присутності офіцерів Нацгвардії, ЗСУ і Держприкордонслужби.

«Машини пройшли тест драйв. У завершенні випробувань були розстріляні з 50-ти метрів автоматом 5.45, 7.62, кулеметом, СВД. Захист тримає - і броня і стекла!

Тест зданий! Разом з генералами і бійцями, що були на передовій, - склали перелік зауважень і доповнень до останнього прототипу.

В середу говоритимемо про замовлення першої тестової серійної партії для серійного виробництва і випробувань у військах у бойових умовах - і приймемо рішення про велике замовлення в чотирьох варіантах модифікацій з різним набором озброєння і компонування захисту», - зазначив Аваков.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • WarChild
    WarChild

    Интересно, а стёкла выдержать целую очередь из АК или пулемёта ? Зачем броневику такие большие стёкла ? Любоваться природой или как ? Задницы бы этих конструкторов вместо стёкол поставить бы ...

    30 листопада 2014, 00:56
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися