Священики Московського патріархату на окупованому Донбасі... благословляють бойовиків на війну з Україною
Україна

Священики Московського патріархату на окупованому Донбасі... благословляють бойовиків на війну з Україною

8 січня 2015, 10:09
2
1
Сподобалось?
1

 

Про кричущу у православному світі ситуацію в Криму та на сході України, окупованому бойовиками, в інтерв'ю Радіо Свобода розповів патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет. Храми інших конфесій, окрім УПЦ Московського патріархату, відбирають, а "московські" священики благословляють окупантів на війну з Україною.

Як зазначив патріарх Філарет, ситуація з храмами УПЦ КП на півострові складна. "Там зараз ставиться питання про націоналізацію церковного майна. Тобто всі наші храми, будівлі влада хоче націоналізувати. А далі що буде з цими націоналізованими храмами, чи вони нам дадуть у користування, чи не дадуть, чи комусь іншому передадуть... Але ситуація там тяжка. Свободи там немає", - сказав патріарх Філарет.

Він також розповів, що на території Донбасу, яку контролюю угруповання "ДНР" і "ЛНР", бойовики дозволили проводити богослужіння лише "московським" священикам.

"В наших храмах Київського патріархату і не тільки Київського патріархату, але й УГКЦ, і римо-католицької, всіх протестантських церков на території так званих "ДНР" і "ЛНР" богослужіння не проводяться. Не дозволяють. Дозволяють тільки відправляти богослужіння московським священикам", - говорить Філарет.

За його інформацією, священики УПЦ (Московського патріархату) на окупованій території Донбасу співпрацюють з бойовиками, освячуючи їхні бойові знамена та благословляють на "захист своєї батьківщини", також беручи участь в інших урочистих заходах, які проводять ЛНР і ДНР.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • луганск-пенсионерка
    луганск-пенсионерка

    щоб ви всрались зі свєю війною(патріархи і всі служителі, хто БЛАГОСЛОВЛЯЮТЬ БОЙОВИКІВ НА ВІЙНУ) І ЩОБ ВОДИ ПОРУЧ НЕ БУЛО, ЯК У НАС ВЛІТКУ. БОГ ВАС ПОКАРАЄ

    8 січня 2015, 14:06
    Відповісти
  • ЛУГАНСЬК-ДОНЕЦЬК
    ЛУГАНСЬК-ДОНЕЦЬК

    ЛЮДИ, ТОЕБА ЗІБРАТИСЬ І ПРОГНАТИ БОЙОВИКІВ З ДОНБАСУ, ЯК У КРАСНОМУ ЛУЧІ ТА СВЕРДЛОВСЬКУ ТОДІ У НАС БУДУТЬ І ПЕНСІІ І РОБОТА І ВСЕ БУДЕ ПРАЦЮВАТИ

    8 січня 2015, 14:11
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися