УПЦ КП анулювала медаль військовому – бо він гей
Україна

УПЦ КП анулювала медаль військовому – бо він гей

27 лютого, 14:27
0
0
Сподобалось?
0

Днями Мережу сколихнула історія про те, що Українська православна церква Київського патріархату анулювала нагороду військового Віктора Пилипенка за "Жертовність та любов до України", коли там дізналися, що він – гей.  

У пресслужбі УПЦ КП зазначили, що Філарет "не знав про гріховні схильності" військового. Тому в УПЦ КП вирішили, "зважаючи на відкриту пропаганду гріховної ідеології... вважати церковну нагороду Віктору Пилипенку – анульованою".

Після того, як скандал набрав обертів, люди почали публічно відмовлятися від нагород Української православної церкви Київського патріархату.

Так, від аналогічної нагороди відмовився військовий Ілля Коротенко.

"У зв'язку з абсолютно огидним вчинком УПЦ Київський Патріархат та Патріарх Філарет, які відібрали нагороду у ветерана війни Віктора Пилипенка тільки тому, що він відкритий гей, я також відмовляюся від аналогічної своєї нагороди. Ваші антилюдяні погляди мені бридкі, а ваше брязкальце, яке ви роздаєте, а потім відбираєте - нічого не варте. Жбурну вам цю іграшку під ноги наступного мого повернення зі служби до Києва", - написав він.

"Дорогі УПЦ Київський Патріархат та особисто Патріарх Філарет. В мене є від вас отака відзнака (за підписом Філарета Денисенко). Мені складно оцінити ступінь образи, яку ви намагалися донести військовослужбовцю Віктору Пилипенку, називаючи його гріховником і посилаючись на якісь "темні сили", бо я до кінця не в курсі правил вашого уявного чаклунського світу. Але якщо я вірно зрозумів, то цими словами ви намагалися сказати, що якості пана Віктора як людини є гіршими за ваші. І тому ви забираєте в нього таку саму відзнаку вдячності за жертовність до України. Ніби ваша іграшка після цього має якусь цінність. Не має. Ніби його жертовність і наша вдячність стануть меншими. Не стануть. Я занесу вам в Володимирський собор цю вашу іграшку: грайтеся, як знаєте… Якщо б я грав в таку саму гру, то в ній "гріховник" означало б "примітивний тупий недолугий невіглас". Отже для мене ви – гріховники", - написав Павло Шатохін.

Від відзнаки також відмовилась працівниця національного природного парку "Голосіївський" Наталя Соловйова.

"Я зараз багатьох здивую, але я також маю медаль від УПЦ Київський Патріархат та Патріарх Філарет за період Майдану. І хочу від неї відмовитися через дії, які мені здаються огидними – відібрати нагороду у хороброї людини, ветерана війни Віктора Пилипенка через те, що він відкритий гей – вважаю неприпустимим", - написала вона.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися