Україна — за скасування санкції проти Росії. За умови...
Україна

Україна — за скасування санкції проти Росії. За умови...

19 січня 2015, 18:44
0
0
Сподобалось?
0

 

Перегляд санкцій проти РФ можливий, допускають в українському МЗС. Але за умови миру та офіційного погодження Москви на компенсацію всіх завданих Україні збитків!

Відповідна позиція української сторони прописана в позиційному документі українського МЗС, який підготовлений до засідання Ради ЄС у закордонних справах та направлений всім главам МЗС країн ЄС.

В МЗС висловили занепокоєння ідеями про зниження тиску санкційної політики ЄС щодо Росії і продовження співпрацю з російською владою попри те, що Москва досі не бере зобов'язання зупинити агресію. Київ обгрунтовує причини, з яких навіть діалог про послаблення чи зняття санкцій наразі є неможливий.

«Москва поширює в ЄС пропаганду насильства та підтримує тероризм... ЄС у своїх 20 рішеннях за минулий рік висунув до РФ 24 вимоги щодо деескалації ситуації, досягнення миру та стабільності в Україні. Росія виконала лише 4 з них, і далі демонструючи повне ігнорування міжнародного права», - йдеться в документі.

Київ наводить також декілька позицій, яких, на думку України має дотримуватися Рада ЄС. Зокрема, в декількох формулюваннях Європу застерігають від пом'якшення санкцій з метою "домовитися з Путіним".

«До санкцій призвело порушення Росією міжнародного права, а не навпаки. Тому підставою для зняття санкцій має бути відновлення чіткого дотримання міжнародного права з боку РФ, а не навпаки», - нагадують українські дипломати.

«Поступки з боку щодо санкцій означатимуть готовність ЄС на поступки у питаннях дотримання міжнародних принципів - суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів... Це призведе до заморожування конфлікту на Донбасі та відкладення кримської проблеми на тривалий термін», - йдеться також в документі.

Джерело: Високий Замок

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися