Путін запропонував Меркель і Оланду той же план, який РФ пропонувала до війни — автономні республіки і федералізацію
Україна

Путін запропонував Меркель і Оланду той же план, який РФ пропонувала до війни — автономні республіки і федералізацію

7 лютого 2015, 12:53
2
0
Сподобалось?
0

В кінці січня президент Росії Володимир Путін запропонував президенту Франції Франсуа Олланду і канцлеру Німеччини Ангелі Меркель свій план врегулювання конфлікту на сході України.

Про це пише Тетяна Силіна у статті для DT.UA.

За її інформацією, після тристороннього телефонного спілкування між президентами Росії, Франції і канцлером ФРН, Путін передав своїм співрозмовникам документ під назвою «Комплекс заходів щодо реалізації Мінського протоколу від 5.09.2014 р. з урегулювання конфлікту на Південному Сході України».

Передачею самого документа Путін зробив спробу схилити на свій бік Меркель і Олланда і, узгодивши позиції на кремлівській платформі, утрьох, без Штатів, натиснути на Україну. 

Разом з тим, за даними DT.UA, варіант, запропонований Путіним, не видався Ангелі Меркель і, напевно, Франсуа Олланду, однозначно прийнятним. І вони вирішили, що необхідно обговорити його спершу з Петром Порошенком, а потім із Владіміром Путіним.

Що ж до української сторони, то Київ через довірених комунікаторів передав своє наполегливе бажання ознайомитися з останнім зразком путінської творчості. Зрештою, документ таки був переданий у Київ – Віктором Медведчуком. Порошенко, після ознайомлення з текстом, повідомив Владіміру Путіну про неприйнятність для України запропонованого плану, вважаючи його спробою дестабілізувати ситуацію в країні з метою її розвалу. 

Основні пункти «Комплексу заходів...»: 

– надання статусу автономії в рамках адміністративних кордонів Луганської і Донецької областей; 

– гарантія безпеки, недоторканності та безвідкликності обраних на позачергових муніципальних виборах осіб та органів влади (ці вибори називають другим етапом, згідно з яким перший етап, що пройшов 2 листопада 2014 і призначив Захарченка і Плотницького керівниками «ДНР» і «ЛНР», уже відбувся і залишиться в силі);

– гарантія виконання Україною Закону «Про особливий статус» у повному обсязі (нагадаємо, що в законі «Про статус» не зазначено дати місцевих виборів і кордонів території, на яку він поширюється. Останнє має визначити Верховна Рада);

– Щодо Донбасу Путін конституційні перетворення бачить так: створення автономних республік; надання їм статусу вільної економічної зони; ухвалення конституцій Донецької і Луганської автономних республік; проведення виборів відповідно до донецької і луганської конституцій; договір про розмежування повноважень між Україною і автономними республіками. 

Для реалізації всього цього в документі передбачено встановлення прямого діалогу між офіційним Києвом і лідерами «ДНР» і «ЛНР», виведення всіх українських військових формувань – ЗСУ і МВС – за межі областей і легалізація «народної міліції», якою називатимуться наявні на території «ДНР» і «ЛНР» військові формування, зосередження частин «народної міліції» на кордоні з Росією.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Киевлянка
    Киевлянка

    Да, не мытьем, так катанием,подавай Путину Украину. Раздробить ее, а потом заграбастать. И что он в нас так вцепился бульдожьей хваткой? Хотя, без Украины у России нет прошлого. Вот что значит присваивать себе чужие исторические данные.

    7 лютого 2015, 13:27
    Відповісти
  • 1
    1

    Да подстава ето!!! а ети два пенсионера-туриста своим турне угробят Украину и в слествии разожгут континитальную войну

    7 лютого 2015, 14:31
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися