Дебальцівський плацдарм відбив усі штурми — російська артилерія перейшла до знищення міста
Україна

Дебальцівський плацдарм відбив усі штурми — російська артилерія перейшла до знищення міста

14 лютого 2015, 13:12
0
0
Сподобалось?
0

Штурм російськими загонами Дебальцевого і ряду ключових опорних пунктів по периметру оборони 12-13 лютого відбитий. Плацдарм міцно утримується нашими військами.

Про це повідомив Юрій Бірюков з посиланням на джерела в українських військових підрозділах.

Атаки на саме Дебальцеве відбиті. Атаки з боку Чорнухіного відбиті. Російське командування 12-13-го зробило спробу прорвати оборону наших військ в районі Новогригорівки на ділянці одного з мотопіхотних батальйонів. Вчора вранці склалася критична ситуація – бойова група противника з бронетехнікою прорвалася в тил і оточила один з наших опорних пунктів. Увечері підійшов резерв і зробив контратаку – противник знищений, атака відбита, комунікація відновлена. Міцність оборони на ділянці фронту відновлена.

Проте район Логвинове-Калинівка противник як і раніше утримує, атаки українських підрозділів також в свою чергу відбиті. Противник робив атаки щоб розширити свої блокуючі позиції вздовж дороги, і просунувся в бік Луганського. На жаль, за чотири доби противник зумів зміцнитися, підтягнути сили.

Російські загони продовжують атаки і спроби знищити ряд опорних пунктів, але ці атаки вже не настільки масовані. Противник атакує обережно, очевидно, втрати після чергового штурму серйозно підірвали бойовий дух. Загрози прориву і знищення плацдарму зараз немає. Дебальцеве утримується міцно.

З вечора 13-го лютого помітно підвищилася ефективність вогню української артилерії. Всю ніч і сьогодні вранці українська артилерія відновила ефективну роботу. Нарешті заявки на ураження цілей почали виконуватися протягом 5 хвилин, і точність нанесення ударів різко зросла. Зараз точність і якість роботи артилерії - на хорошому рівні.

Однак наші війська на Дебальцевському плацдармі і раніше відрізані від лінії постачання. Прорватися в обидві сторони можуть тільки окремі машини. Противник прострілює дороги у напрямку до Дебальцевого. Це оперативне оточення.

Тим часом керівник УМВС України у Донецький області В’ячеслав Аброськін зазначає, що бойовики знищують місто Дебальцеве. Тривають безперервні артобстріли по житловим будинкам і будівлям. Місто горить. Завдали прямий удар з установок «Град» по будівлі міськвідділу міліції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися