Звільнили з полону бійця 28 ОМБР, якого під тортурами змусили говорити про величезні втрати ЗСУ під Мар’їнкою
Україна

Звільнили з полону бійця 28 ОМБР, якого під тортурами змусили говорити про величезні втрати ЗСУ під Мар’їнкою

8 червня 2015, 02:01
0
0
Сподобалось?
0

У неділю звільнили бійця 28 ОМБР Романа Марченка, якого бойовики захопили під час спроби захоплення Мар'їнки Донецької області 3 червня. Про це повідомив радник заступника міністра оборони України Василь будик.

Полоненого бійця після провалу атаки бойовики одразу ж планували обміняти. І зняли з його участю відео, в якому Роман розповів, що потрапив у полон, коли пішов у магазин по горілку. Повертаючись у розташування свого підрозділу на вулиці помітив двох озброєних чоловіків. Підійшов до них, щоб поговорити, але незнайомці виявилися бойовиками, які й захопили Марченка у полон. Зі слів українського військового виходить, що він опинився у ворожих руках ще до початку найактивнішої фази протистояння.

https://www.youtube.com/watch?v=zLDPcuG97Lc

Однак зазнавши страшної поразки під Мар'їнкою, бойовики вирішили використати полоненого для інформаційної атаки, щоб відвернути увагу від своїх втрат. Так під тортурами Романа Марченка змусили на прес-конференції для кремлівських ЗМІ розповісти, що ніби саме українці почали атакувати і мали на меті закріпитися у Петрівському районі Донецька. Також він розповів про 200 загиблих у лавах Збройних сил України і багато поранених. Нагадаємо, що за наявними даними у боях за Мар'їнку загинули 5 наших бійців і 39 отримали поранення.

https://www.youtube.com/watch?t=56&v=L5SSR1bBKyc

Романа Марченка зрештою обміняли на тіла загиблих бойовиків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися