Бойовики проривалися до Волновахи, наші контратакували і захопили панівні висоти
Україна

Бойовики проривалися до Волновахи, наші контратакували і захопили панівні висоти

10 серпня 2015, 11:42
1
0
Сподобалось?
0

Наступ бойовиків на опорних пункт 72 ОМБР у Старогнатівці на Донеччині розпочався з вчорашнього масованого артобстрілу. Уже сьогодні, близько 03.25, терористичні угрупування чисельністю до батальйонної тактичної групи – приблизно 400 чоловік – за підтримки 10 танків, 10 бойових машин піхоти та іншої техніки перейшли в наступ на Старогнатівку, що на Волновахському напрямку.

Аби унеможливити прорив, у Генштабі прийняли рішення вивести українську артилерію на вогневі рубежі. Завдяки цьому та рішучим діям військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади противник був зупинений та відкинутий на 2-3 кілометри. Наші підрозділи захопили ключові висоти у Старогнатівці, які до цього контролювалися терористичними угрупуваннями. Противнику завдано значних втрат як по живій силі, так і по техніці.

Про це інформують у прес-службі Міністерства оборони України. Також відомство повідомило про сімох поранених українських військових.

За даними журналіста телеканалу «1+1» Андрія Цаплієнка, приблизно о пів на сьому ранку, наші військові продовжили наступ і захопили населений пункт Новоласпа, з якого уже багато місяців велися обстріли українських позицій.

Також у запеклому бою взяли участь члени ДУК ПС. Так Олена Білозерська повідомила у «Фейсбук», що ворог вдався до масованої контратаки із залученням великої кількості техніки. Бій закінчився тим, що наші підрозділи змушені були відступити. За даними Олени Білозерської загинули троє «правих» та боєць 72 ОМБР.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Джордж
    Джордж

    Мда... печаль. Наши жители не понимают ошибки государственного аппарата. Впрочем у нас народ давно, ещё с СССР ведётся на пропаганду ТВ, наверное тут дело не в стране, а в людях вообще и их массовой природе. А даже те, кто понимает, ничего не могут сделать. Недавно читал статью одного блогера из АТО http://hramputi.ru/zachem-evrope-rossii-nuzhna-vojna-v-ukraine/ Вроде всё верно пишет, от лица пострадавшего народа, никого не обвиняет и чётко на всё указывает. Предлагает решение проблемы конфликта между людьми, а толку? Всем наплевать, каждый думает только о своей шкуре...

    10 серпня 2015, 12:06
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися