Порошенко про криваву сутичку біля Ради: Покарані будуть не лише виконавці, ті, хто висмикнув чеку, а й політичні замовники
Україна

Порошенко про криваву сутичку біля Ради: Покарані будуть не лише виконавці, ті, хто висмикнув чеку, а й політичні замовники

31 серпня 2015, 21:33
1
-2
Сподобалось?
-2

 

Президент провів термінову нараду силовиків щодо останніх подій біля Верховної Ради. Про це йдеться на сайті глави держави.

Глава держави поставив вимогу ретельно вивчити обставини того, що сталося, знайти організаторів та поінформувати суспільство про винних у застосуванні сили та зброї під час акції під стінами парламенту.

«Таке політичне ставлення до українських правоохоронців, більшість із яких пройшли АТО, просто не може залишитися безкарним. Ключова відмінність, що за все це несуть відповідальність політичні сили. Задля того, щоб отримати декілька мандатів у районній владі, вони йдуть на вбивство», – сказав глава держави.

Президент закликав негайно створити об’єднану оперативно-слідчу групу.

«Ключова позиція – винними не мають залишитися лише виконавці, ті, хто висмикнув чеку і кинув РГО, ручну гранату оборонну з радіусом 25 метрів, не лише ті, хто діставав автоматичну зброю і натискав на курки, не лише ті, хто витягав бейсбольні бити і бив бійців Нацгвардії, але й їхні організатори, в тому числі політичні, і замовники», – наголосив глава держави.

Президент закликав вести розслідування ефективно, швидко і максимально прозоро, щоб уся Україна й увесь світ бачили, що сталося і хто організував ці події.

«Моє тверде наполягання – від відповідальності не має піти ніхто. Коли нам зараз потрібна єдність проти агресора, на сьогодні, дякуючи зусиллям цих псевдопатріотів і провокаторів, у центрі столиці гинуть люди. Нам треба зараз продемонструвати чітку, злагоджену і ефективну дію влади», – заявив Порошенко.

У нараді, крім очільників силових відомств, також узяли участь голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, Генеральний прокурор Віктор Шокін, голова Служби безпеки України Василь Грицак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, тимчасовий виконувач обов’язків командувача Національної гвардії України Микола Балан.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Борис
    Борис

    уверен что этот теракт придумал лично Порошенко, чтобы появилась возможность садить своих критиков и укрепить свою власть...

    31 серпня 2015, 23:44
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися