У РФ вивезли 11 тисяч українських дітей
Україна

У РФ вивезли 11 тисяч українських дітей

8 грудня 2022, 17:33
0
-1
Сподобалось?
-1

Україна закликає світову спільноту допомогти у притягненні агресора до відповідальності та покарання.

Щонайменше 11 000 українських дітей було викрадено окупантами та вивезено до Росії. Там їх намагаються незаконно всиновити. Про це заявив заступник глави Офісу президента Андрій Смирнов під час дискусії у Вашингтоні Кримінальне переслідування за злочин агресії, скоєний в Україні, повідомляє LB.

Під час повномасштабної війни ворог також знищив 45 тисяч будинків та ще десятки тисяч об'єктів цивільної інфраструктури. Зокрема, знищено 1,5 тисяч закладів для дітей.

"Звірства, які фіксують наші судові експерти, вражають. Я дійсно не хочу навіть переказувати вам весь цей жах, який ми бачимо, коли ексгумуємо тіла закатованого, а потім убитого цивільного населення, жінок і дітей. І виявляємо ми такі страшні знахідки щоразу, коли звільняємо новий населений пункт. Для агресора не мають значення ні міжнародні конвенції, ні навіть звичаї війни. Вони не вміють добре воювати, вони добре вміють сіяти кривавий терор. І його треба зупинити. Раз і завжди", - закликав Смирнов.

Він наголосив, що у цих злочинах кілька винних. З одного боку – виконавець, російський солдат, який прийшов на українську землю вбивати, або оператор пускової установки російської ракети. А з іншого – ті люди, які вчинили ключовий, первісний злочин – злочин агресії.

Для притягнення їх до відповідальності Україна потребує допомоги. Смирнов вважає, що єдиним, безальтернативним та ефективним механізмом притягнення до відповідальності за злочин агресії Росії проти України є створення спеціального міжнародного трибуналу.

Смирнов додав, що за всі місяці війни в МКС не було зареєстровано жодного провадження щодо злочину агресії. Існує ризик того, що злочин агресії так і залишається безкарним. І навіть якщо Україна швидко ратифікує Римський статут, то це ніколи не зробить Росія. Отже, унеможливить таке розслідування в рамках мандату Міжнародного кримінального суду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися