Українські річки охоронятимуть броньовані артилерійські катери
Україна

Українські річки охоронятимуть броньовані артилерійські катери

12 листопада 2015, 11:10
0
0
Сподобалось?
0

У Києві відбувся спуск на воду малого броньованого артилерійського катера проекту 58155 («Гюрза М»). Бронекатери призначені для несення бойової вахти на прикордонних річках, озерах, а також у прибережній морській зоні. У перелік завдань бронекатерів входить: патрулювання, охорона водних рубежів, боротьба з малорозмірними судами супротивника, захист берегових стаціонарних і плавучих гідротехнічні об'єктів і споруд, сприяння десантним і прикордонним групам, забезпечення безпеки мореплавання, а також сприяння в питаннях розвідки, доставки та постачання. При необхідності катер здатний атакувати і такі об'єкти як бункери, будівлі, мости, автотранспорт, легкоозброєні бойові машини.

Довжина катера трохи більше 20 метрів, ширина – майже 5 метрів. Архітектура плавучої бойової машини виконана з використанням стелс-технології, тому має посилений захист від радіолокаційної розвідки. «Гюрза М» має на озброєні 30-міліметрову гармату, на зразок БМП, та ПТРК «Фагот». Крім того, передбачене встановлення кількох кулеметів різних калібрів. Розбірність конструкцій дозволяє переміщувати бронекатер за допомогою транспортної авіації.

– В Україні вперше з нуля побудовано на вітчизняному підприємстві малі броньовані артилерійські катери, – заявив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Сергій Гайдук. – І найголовніше, що в нього закладено стандарти, які відповідають сучасним стандартам як НАТО, так і Європейського Союзу. Ми не зупиняємось на цій моделі катера. Я думаю, що ми залишаємо за собою перспективу доозброєння цього катера і в подальшому його модернізації та використання як в акваторіях морських, так і в акваторіях річкових нашої незалежної держави.

Катер проекту 58155 є головним катером та покладе початок будівництву серії таких катерів для потреб ВМС ЗС України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися