Україна подарують два мінні тральщики
Україна

Україна подарують два мінні тральщики

15 березня 2023, 10:51
0
0
Сподобалось?
0

Нідерланди передадуть Україні два тральщики класу Alkmaar для знешкодження мін та берегової охорони українських акваторій.

Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час брифінгу в Одесі, пише Мілітарний портал.

Очікується, що Україна отримає ці кораблі у 2025 році.

Також Нідерланди та Бельгія візьмуть на себе зобов’язання з підготовки українських моряків до застосування цих кораблів.

Alkmaar – це клас мінних тральщиків, розроблений спільно в інтересах Бельгії, Франції та Нідерландів на основі французьких тральщиків типу Circе. Усього для трьох флотів у 1980-1990-х роках побудовано 35 кораблів.

Для нідерландських тральщиків демонтували заплановані 20-мм гармати, залишивши лише три 12,7-мм кулемети. До екіпажу судна входять 4 офіцери, 15 людей сержантського складу та ще 17 – рядового складу. Із 2003 року мінні тральщики почали модернізувати – встановили вдосконалену електроніку, включаючи систему бойових даних Atlas Elektronik INCMS. Також встановили гідролокатор Thales 2022 Mk III та системи ідентифікації та знешкодження мін Atlas Seafox і Double Eagle Mk III Mod 1 ROV.

Ці тральщики можуть не лише знаходити та знешкоджувати міни, а й використовуватися для транспортування вантажів і боєприпасів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися