Україна подолала прокляття плей-офф і здобула путівку на Євро-2016
Україна

Україна подолала прокляття плей-офф і здобула путівку на Євро-2016

18 листопада 2015, 02:57
0
0
Сподобалось?
0

У вівторок українська футбольна збірна зіграла матч-відповідь плей-офф відбіркового раунду до ЧЄ-2016. Маючи перевагу у два м’ячі після першої зустрічі у Львові, наша національна команда, відверто кажучи, зі скрипом подолала впертих і заряджених немов на війну словенців.

Словенія – Україна – 1:1

Голи: 1:0 – Цесар (11), 1:1 – Ярмоленко (90+7).

Словенія: 1. Ханданович, 2. Бречко, 5. Цесар, 6. Б. Ілич, 10. Бірса (14. Лазаревич, 80), 11. Новакович, 13. Йокич, 19. Печнік (7. Ілічич, 66), 20. Кампл, 21. Крхін, 23. Безьяк (9. Любіянкич, 67).

Україна: 12. П'ятов, 3. Хачеріді, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 10. Коноплянка (4. Тимощук, 90+5), 11. Селезньов (22. Кравець, 80), 13. Шевчук, 16. Сидорчук (19. Гармаш, 61), 17. Федецький, 18. Рибалка, 20. Ракицький.

Вилучення: Бречко (90+3).

Сюжет матчу-відповіді був закручений неначе трилер, а емоції подекуди вирували такі, що все більше скидалося на битву за життя, ніж на спортивну боротьбу.

Михайло Фоменко, який за увесь відбірко вий цикл отримав чимало критики за занадто обережну тактику, не став вигадувати нічого нового, і цього разу теж розраховував зіграти по результату – тобто на нічию. Однак план українців розвалив швидкий гол словенців. На 11-й хвилині П'ятов парирував непростий удар від Новаковича, а от зіграти на добиванні Цесару уже ніхто не завадив, і капітан господарів поля головою увігнав м’яча у сітку. Грати лишалося ще, по-суті, цілий матч, а перевага України, здобута у першому матчі, стала занадто хиткою. Це лише зробили гру ще більш напруженою і нервовою. Словенці відчули запах крові, в українців задрижали ноги.

Найреальніший момент подвоїти перевагу ще у першому таймі господарі поля втратили після обрізки Селезньова перед власним штрафним майданчиком, але виручив П'ятов, парирувавши удар Печніка. Кінцівка першого тайму взагалі була непростою для команди Фоменка, адже суперник буквально не давав перейти половину поля.

У другому таймі легше теж не стало. Словенці все частіше почали пускати в хід брудні прийоми – непомітні удари ліктями, головою і навіть плювки. Наші футболісти теж не були ангелами і також не проти були спровокувати суперника. Дуже складно було суддівській бригаді з Туреччині на чолі з арбітром Джюнейтом Чакиром. Інколи він свідомо пропускав про вокативні дії футболістів, аби не спонукати їх продовжувати у тому ж сенсі.

У середині другого тайму В’ячеслав Шевчук ледь не став національним героєм. Підключившись до атаки під час розіграшу стандарту він розстрілював ворота, але отримати лаври Шевчуку завадив Ханданович. Небезпечно бив Коноплянка.

Останні ж хвилин 20 основного часу перетворилися на одну велику атаку словенців. За цей час вони встигли подати більше десятка кутових. Лише неймовірний сейв П'ятова врятував Україну від, як мінімум, додаткового часу після удару головою Цесара. Тиск на ворота нашої команди був неймовірним, а перевести подих синьо-жовтим ніяк не вдавалося, адже до купи не клеїлися бодай два паси. М’яч щоразу швидко повертався до словенців. Але самі ж Словенці і не витримали напруги, і не тільки футболісти. Спершу здали нерви у вболівальників балканської збірної. Коли здавалося, що словенці от-от дотиснуть Україну, з трибун до воріт П'ятова посипалися фаєри. Гру довелося зупиняти. Але завдяки гарним діям пожежних, матч швидко відновився. Та словенські футболісти замість того, щоб спрямувати всі зусилля в ігрове поле, почали настільки відверто грубіянити, що на полі раз-по-раз виникали сутички. Справа ледь-ледь не доходила бо бійки. З поля на ношах вивезли Селезньова. Артему Кравцю, який вийшов замість нього, розсікли голову. Головний арбітр матчу не карав словенців навіть гірчичниками. Але коли уже у компенсований час Бречко просто що є духу ввалив по ногах Коноплянку, навіть у Чакира закінчилося терпіння і він показав одразу червону картку. По своєму помстився за травму й Кравець. На останній – сьомій – компенсованій хвилині Артем у центрі поля обікрав Кампла і через півполя вийшов на побачення з Хандановичем. Але сам Кравець бити не став, а поступився цим правом Ярмоленку, який біг паралельним курсом – Андрію лишилося лише розстріляти порожні ворота.

Тож українці з шостого разу таки подолали стадію плей-офф і поїдуть наступного року на континентальну першість до Франції.

https://www.youtube.com/watch?v=xoer4m0es1U


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися