Україну на Євробаченні-2016 представить кримськотатарська співачка Джамала
Україна

Україну на Євробаченні-2016 представить кримськотатарська співачка Джамала

22 лютого 2016, 02:25
0
0
Сподобалось?
0

Ввечері 21 лютого відбувся фінал національного відбору на співочий конкурс Євробачення-2016. У ньому взяли участь шість гуртів та виконавців – по три переможці двох півфіналів. Це співачка Джамала, дует «НеАнгели», гурти «The HardKiss» і «Brunnetes Shoot Blondes» та проекти «SunSay» і «Pur:Pur».

Представника від України спільно визначали журі у складі Андрія Данилка, Руслани Лижичко та Костянтина Меладзе і телеглядачі, які брали участь у телефонному голосуванні. Загалом у голосуванні взяло участь 382 тисячі телеглядачів.

В результаті однакову кількість балів – по 11 – набрали Джамала та гурт «The HardKiss». Однак зрештою путівку на Євробачення отримала саме кримськотатарська співачка. Вона здобула максимальну підтримку глядачів – 6 балів і 5 балів від журі. Її найближчі конкуренти навпаки здобули максимум від музикальних експертів, і 5 балів завдяки телефонному голосуванню. Оскільки думка телеглядачів була визначальною, переможницею відбору оголосили Джамалу.
Проект «SunSay», якому пророкували перемогу, посів третє місце з вісьмома балами – по 4 від глядачів і журі. Злий жарт з солістом проекту зіграла любов до виступів у Росії та в окупованому Криму.

Конкурс Євробачення-2016 прийме Швеція. Загалом він проводиметься уже 61-й раз. Швеція вшосте стане приймаючою країною. Стартує конкурс 10 травня першим півфіналом, другий відбудеться 12 травня. 14 травня у фінальному концерті визначиться переможець.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися