Українських творців номінованої на «Оскар» стрічки про Майдан не пустили на церемонію
Україна

Українських творців номінованої на «Оскар» стрічки про Майдан не пустили на церемонію

29 лютого 2016, 16:44
0
0
Сподобалось?
0

28 лютого у США відбулася 88-ма церемонія вручення американською кіноакадемією премії «Оскар». У категорії документальних фільмів було представлено українську стрічку Євгенія Афінеєвського «Зима у вогні: боротьба України за свободу» («Winter of Fire») – про події 2013-2014 років на Майдані у Києві.

Українські учасники команди, що працювала над фільмом – Павло Пелешок та Юрко Іванишин вилетіли до Лос-Анджелесу для участі в церемонії. За кілька годин до прибуття пролунав дзвінок від організаторів, які повідомили, що запрошення, виписані на імена українців були «втрачені».

Про це, з посиланням на Юрка Іванишина, пише uapost.us.

Прикро, адже Павло Пелешок (рівнянин з відомої династії автогонщиків) прибув до США практично з фронту. Разом з ним приїхала його дівчина Анастасія Бороденкова – волонтерка з, якою Павло познайомився на фронті.

Також відзначимо, що стрічка про героїчну битву українців за волю не здобула «Оскара». Кіноакадемія віддала перевагу біографічному фільму «Емі» – про відому у 2000-х британську співачку Емі Вайнхаус, яка померла у 27 років…


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися