Володимир Кличко у видовищному бою програв Ентоні Джошуа
Україна

Володимир Кличко у видовищному бою програв Ентоні Джошуа

30 квітня 2017, 08:44
0
0
Сподобалось?
0

Після півторарічної перерви 41-річний боксер-важковаговик Володимир Кличко повернувся у ринг після прикрої поразки від Тайсона Ф’юрі і втрати усіх чемпіонських титулів. Цієї ночі у Лондоні Володимир зустрівся із значно молодшим – 27-річним британцем Ентоні Джошуа. Саме останній був фаворитом цього поєдинку. Цей бій у світовому боксі був мегаподією й став рекордним за кількістю глядачів. Поєдинок відбувся на легендарному стадіоні «Уемблі», на трибунах якого зібралися 90 тисяч любителів боксу, транслювався бій у 150 країнах.

На кону стояли чемпіонські титули IBF, IBO і WBA.

Сам бій можна розподілити на кілька етапів. Перших чотири раунди суперники проводили розвідку. Обережний бокс був на користь Володимира Кличка, якому досвід дозволяв стріляти влучніше та й економити сили. У п’ятому раунді Джошуа, відчувши, що може програти за очками, з гонгом в унісон пішов в атаку і після серії ударів таки відправив Кличка у нокдаун. Проте Володимир відновився і вже до кінця раунду встиг перевірити правою на міцність щелепу британця. Далі більше, у наступному раунді Кличко знову потужно поцілив правою – на стадіоні пролунав звук, ніби розколовся стиглий кавун. Тепер настала черга Джошуа полежати на канвасі рингу. Ентоні підвівся, але нокдаун був важким. Можливо, тут українець втратив свій шанс для перемоги, адже мав би добивати суперника, натомість продовжив працювати в обережній манері. Ще два-три наступних раунди Кличко помітно домінував у ринзі, йдучи до перемоги за очками, проте у чемпіонських раундах почала даватися взнаки різниця у віці. Кличко почав пригальмовувати, а у Джошуа навпаки відкрилося друге дихання. Останнім у бою став 11 раунд. Британець знову одразу після гонгу побіг у рубку. У ближньому розміні, у позиції напівклінчу Джошуа влучив у підпоріддя кличка аперкотом. Хоча бій протривав ще більше хвилини, саме цей удар вирішив його долю. Кличко двічі опинявся на підлозі рингу, втретє впасти Володимиру не дав рефері, зупинивши бій.

Таким чином Кличко зазнав п’ятої поразки у своїй професійній кар’єрі, але зробив видовищний бій. Попри останні поразки Володимир Кличко залишається легендою світового боксу, адже багато років утримував трон найкращого боксера у найпрестижнішій суперважкій категорії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися