НСЖУ: у вересні зафіксовано 6 випадків фізичної агресії щодо жінок-журналісток
Україна

НСЖУ: у вересні зафіксовано 6 випадків фізичної агресії щодо жінок-журналісток

2 жовтня 2018, 18:20
0
0
Сподобалось?
0

Сім інцидентів із застосуванням сили проти журналістів трапилося у вересні, причому в абсолютній кількості випадків атакували саме жінок. А загалом з початку року в Україні трапилося 64 прояви фізичної агресії щодо журналістів. Про це інформує НСЖУ.

Це дані моніторингу «Індекс фізичної безпеки журналістів України», який Національна спілка журналістів України проводить спільно з партнерськими громадськими організаціями. Один із найрезонансніших випадків застосування сили – напад на знімальну групу телеканалу «112 Україна» у Верхньодніпровську Дніпропетровської області. Під час журналістського розслідування в психоневрологічному інтернаті кореспондентку Світлану Федик директор закладу вдарив кулаком в обличчя.

Дарину Білеру, кореспондентку телеканалу NewsOne, у Києві під час штурму Генпрокуратури в прямому ефірі атакували націоналісти і радикально настроєні люди, які намагалися забрати в кореспондентки мікрофон, ображали її та всіляко заважали під час прямого включення. А згодом одна з пікетувальниць ударила журналістку в голову.

Жахливий випадок стався з регіональними журналістами телеканалу ICTV 28 вересня на Рівненщині, куди кореспонденти виїхали задля зйомки сюжету про незаконний видобуток бурштину. Знімальну групу заблокували в лісі невідомі чоловіки, перегородивши дорогу своїми автівками.

– Нам погрожували, блокували дорогу, підрізали машину, виривали камеру, розбили лобове скло автомобіля, на якому приїхали на місце події… На щастя, таки вдалося вмовити нападників нас відпустити, – у коментарі НСЖУ розповідає постраждала журналістка Катерина Курбанова.

На Миколаївщині, де трапилося одразу 2 випадки застосування сили щодо працівників ЗМІ – до редактора сайту «Мой город» Миколи Попова, якого вдарив місцевий депутат, та знімальної групи «Стоп корупції», яку кілька годин тримали силою працівники компанії «НІБУЛОН», – заяву до поліції подавали також і проти журналістів. 

У Національній спілці журналістів України закликають правоохоронців проводити оперативні та ефективні розслідування інцидентів, щоб зупинити хвилю фізичної агресії щодо журналістів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися