Отруєний «Новачком» Скрипаль підтримує політику Путіна в Україні і не вірив, що постраждав через росіян
Україна

Отруєний «Новачком» Скрипаль підтримує політику Путіна в Україні і не вірив, що постраждав через росіян

4 жовтня 2018, 11:08
0
0
Сподобалось?
0

Колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль підтримує політику Кремля щодо України. Про це він розповів торік у інтерв’ю редактору BBC Марку Урбану, який працював над книгою про шпигунів після «холодної війни».

Невдовзі книга вийде друком. Урбан зазначає, що Скрипаль проводив значну частину свого дня, дивлячись прокремлівський «Первый канал». Він підтримує «кремлівську лінію з багатьох питань», пише журналіст, «навіть, сидячи в придбаному будинку, придбаному британською розвідкою MI6», особливо щодо складних відносин Москви з Україною.

Журналіст характеризує екс-розвідника як «російського націоналіста». Скрипаль підтримав анексію Криму 2014 року і зневажливо називав українців «просто вівцями, яким потрібен добрий пастух». Мовляв українцями, аби у них щось вийшло, обов’язково має управляти росіянин. Свої зневажливі українофобські висловлювання колишній російський розвідник продовжив навіть після того, як Урбан зізнався йому, що має українське коріння. Скрипаль також відмовляється вірити, що російські війська таємно воюють на сході України, кажучи, що коли б це було так, то вони швидко б досягли Києва. Більше того, як пише Урбан, Скрипаль спочатку не повірив у причетність Росії до його отруєння.

Також у книжці розповідається, що Скрипаль недорого продавав таємну інформацію британській МІ-6, заробивши на цьому максимум 90 тисяч доларів.

Знаково, що ця інформація про Сергія Скрипаля з’явилася у той же момент, коли публічну характеристику йому дав президент РФ Володимир Путін. На пленарному засіданні Російського енергетичного тижня російський лідер відповідав на питання журналістів щодо справи Скрипаля: «Що стосується Скрипалів і так далі - цей шпигунський черговий скандал роздувається штучно. Я переглядаю деякі інформаційні джерела. Ваші колеги проштовхують думку, що пан Скрипаль мало не правозахисник якийсь. Він просто шпигун – зрадник батьківщини. Розумієте, є таке поняття – зрадник батьківщини. Це просто покидьок», – заявив Путін.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися