У вересні українці здебільшого купували авто у кредит або на
Україна

У вересні українці здебільшого купували авто у кредит або на "євробляхах"

4 жовтня 2018, 19:18
0
0
Сподобалось?
0

За вересень 2018-го в Україні придбали близько восьми тисяч новеньких автомобілів. Купували, як бюджетні моделі, так і vip-авто, але найбільше все ж машин середнього класу. Про це повідомляє ТСН.

Майже половина автівок була взята у кредит та коштувала від 15 тисяч доларів.  Вся справа у тому, що 2018 року кредитні ставки на нові автомобілі знизилися. Купити машину середнього класу, вартістю понад десять тисяч доларів, можна у кредит на 4-5 років під 14% річних у доларах або під 23% у гривнях.

Але, крім автомобілів з салону, в Україні продовжують активно купувати авто на іноземній реєстрації – так звані «євробляхи». Це пояснюється тим, що такі машини коштують у рази дешевше за аналогічні уже з українськими номерами.

Але з автомобілями на  єврономерах українська влада сьогодні активно бореться. Водії таких автівок своєю чергою запевняють – перереєструвати свої транспортні засоби на українські номери вони готові, але не за "драконівськими" акцизами у 4-5 тисяч євро. Адже інколи сама машина коштувала покупцю півтори-дві тисячі євро. За неофіційними даними в Україні їздить близько трьох мільйонів авто на іноземних номерах.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися