В Україні набув чинності наказ про нові вимоги до якості молока
Україна

В Україні набув чинності наказ про нові вимоги до якості молока

17 липня 2019, 16:33
0
0
Сподобалось?
0

В Україні з 12 липня набув чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства "Про затвердження нових вимог до безпеки молока і молочних продуктів".

Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

Вказаний документ має уніфікувати українські та європейські вимоги до молока і молочних продуктів, врегулювати значення основних мікробіологічних показників, адаптувати технологічні вимоги до сучасних реалій і відмінити застарілі норми в цій сфері.

Уточнюється, що нові вимоги стосуватимуться усіх операторів ринку молока та молочних продуктів незалежно від форми власності, крім первинного виробництва молока та молозива, призначених для власного споживання, та приготування, обробки і зберігання в домашніх умовах молочних продуктів для власного споживання.

Крім того, менеджер комітетів Європейської Бізнес Асоціації Євгеній Кузьменко передбачає, що нові вимоги будуть стимулювати підвищення обсягу виробництва молока вищого сорту.

"До того ж, оновлення вимог у даній сфері дозволить привести законодавство у відповідність з вимогами ЄС щодо ветеринарно-санітарних правил виробництва та обігу молока, визначення показників безпеки; зобов'яже переробників стежити за показниками якості та безпеки, дозволить впровадити принципи ризик-орієнтованого підходу при формуванні періодичності відбору зразків, покладаючи відповідальність на операторів ринку і залишаючи компетентному органу інструмент контролю сумлінності оператора ринку", - зазначив Кузьменко.

При цьому, у ЄБА переконані, що лише прийняттям даного наказу одразу підвищити рівень якості та безпеки молочної продукції в Україні не вийде, оскільки для цього потрібні комплексні зміни.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися