Фото з сайту УАФ.
Україна

Українці переграли чемпіонів Європи і достроково вийшли на Євро-2020

15 жовтня 2019, 02:44
0
0
Сподобалось?
0

Черговий шедевр тренерської думки приправлений дисциплінованою і солідною грою футболістів – ось рецепт солодкого присмаку перемоги збірної України у відбірковому турнірі до Євро-2020. Не змогла його зіпсувати й ложка дьогтю наприкінці матчу від головного арбітра з Англії

Україна – Португалія – 2:1

Голи: 1:0 – Яремчук (6), 2:0 – Ярмоленко (27), 2:1 – Роналду (72 – з пенальті).

Україна: Пятов, Миколенко (Пластун, 90+4), Матвієнко, Кривцов, Зінченко, Караваєв, Степаненко, Марлос (Коноплянка, 63), Малиновський, Ярмоленко, Яремчук (Коваленко, 73).

Португалия: Патрісіу, Діаш, Семеду, Геррейру, Пепе, Маріу (Брума, 68), Данілу, Моутінью (Фернандеш, 56), Гедеш (Феліш, 46), Сілва, Роналду.

Вилучення: Степаненко (71 – друге попередження).

Збірна України видала просто фантастичний матч проти діючих чемпіонів Європи португальців. Роналду і Ко приїхали до Києва виключно за перемогою, але були засмучені уже на шостій хвилині. Після розіграшу кутового Кривцов завдав удару по воротах португальців, Патрісіу відбив, але прямо на Яремчука, котрий з кількох метрів ледь не розірвав сітку – 1:0! Розгнівані гості великими силами пішли вперед, але українці оборонялися чітко, не давши створити практично нічого поблизу воріт Пятова. Натомість наша команда хоча й атакувала у цьому матчі не багато, зате практично кожна з цих атак була гольовим моментом. На 27 хвилині Миколенко – чи не найкращий на пару з Пятовим гравець нашої збірної у цьому матчі – з флангу віддав філігранний пас на Ярмоленка, котрому лишалося лише не промазати по воротах – 2:0. І без того заведені португальці забігали ще більше, у Пятов два-три рази рятував свою команду, але найближчим до взяття воріт наприкінці тайму був Ярмоленко. У наших пройшла контратака три в два. Ярмоленко отримав пас під удар, однак він затягнув з рішенням, заліз у гострий кут і під тиском захисника пробив неточно.

У другому таймі картина не змінилася. Гості діяли першим номером, але не настільки ефективно, як хотілося б їхнім уболівальникам. Ближче до середини другого тайму інтрига почала вмирати – відчувалося, що португальці вже самі починають сумніватися у своїх можливостях. І перший справжній гольовий момент по перерві знову був за нами. Яремчук вивів Коноплянку практично на побачення з Патрісіу, однак українського хавбека в останню мить перед ударом зумів наздогнати і відтіснити досвідчений Пепе. Перцю грі додав англійський арбітр з Манчестера Ентоні Тейлор. Степаненко у своїй штрафній кинувся під удар Брума, м’яч від стегна нашого футболіста зрикошетив йому у руку. Мало того, що рефері призначив сумнівний 11-метровий, але й дав Степаненку взагалі абсурдну жовту картку, яка виявилася для нього другою. Роналду бездоганно реалізував 11-метровий, й українцям належало у меншості понад  20 хвилин утримувати хиткий переможний рахунок у протистоянні з чемпіонами Європи. Українці билися достойно, а в заключні хвилини на допомогу прийшла й фортуна. Роналду та його партнери не реалізували кілька 200-процентних моментів, Пятов тягнув усе підряд, й одного разу м’яч влучив у хрестовину.

За два тури до завершення відбіркового турніру Україна гарантувала собі вихід з групи «В» з першого місця, яке дає преференції під час жеребкування фінальної частини Євро-2020. Ймовірно наша команда буде сіятись з першої корзини разом з найсильнішими збірними Європи. Церемонія відбудеться 30 листопада. А 17 листопада Україна зіграє заключний матч відбору на виїзді з Сербією.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися