Український юрист подав до суду на Кабмін через карантин
Україна

Український юрист подав до суду на Кабмін через карантин

6 квітня 2020, 11:47
0
2
Сподобалось?
2

Юрист і громадський діяч Олександр Гуміров подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва щодо дій Кабінету міністрів України у зв'язку із запровадженням у країні карантину.

Про це він повідомляє у Фейсбуку.

Так, у позові юрист оскаржує законність введення в Україні "тотального карантину через коронавірус".

«Як небайдужий українець, я не можу миритися з саботажем і знищенням економіки України, з нехтуванням конституційних прав українців, з нерозумними і недобросовісними заборонами, що розорюють підприємців і перетворюють людей на заляканих панікерів у намордниках", – пояснив у дописі Гуміров.

У позові юрист зазначає, що:

1. Карантин в Україні може бути введений тільки в разі особливо небезпечних хвороб. ГРЗ такою не є. Карантин може ініціювати тільки головний санітарний лікар, причому тільки в тому випадку, якщо в Україні президентом введений режим надзвичайного стану. Такого немає і не було. Надзвичайний стан може бути введений тільки при епідемії, а епідемічний поріг, встановлений МОЗ України - не менше 191 000 хворих. Значить, Кабмін порушив закон і процедуру введення карантину. Немає і не було причин вводити тотальний карантин.

2. Заборона роботи громадського транспорту є обмеженням права на свободу пересування. Таке обмеження може бути засноване тільки на законі. Постанова Кабміну не є таким законом, і Кабмін не мав повноважень вводити таку заборону.

3. Заборона права на мирні зібрання (концерти, мітинги, лекції, релігійні свята) може бути введенна тільки судом. Кабмін незаконно привласнив собі повноваження суду. Заборона незаконна.

4. Заборона деяких видів підприємницької діяльності (ресторани, магазини, перукарні, спортзали, коворкінг, лекторії, побутові послуги) не передбачені жодним законом України і є дискримінацією одних підприємців по відношенню до інших. Також тут присутні порушення конституційного права людини на гідний рівень життя, оскільки люди позбавлені певної їжі і можливості купити одяг і потрібних їм послуги. Це незаконно.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися