Тримали на ланцюгу і змушували працювати: рабство на Полтавщині
Україна

Тримали на ланцюгу і змушували працювати: рабство на Полтавщині

29 квітня 2020, 19:40
0
0
Сподобалось?
0

На Полтавщині поліція викрила групу осіб, які продавали людей для трудової експлуатації.

Про це повідомляє пресслужба поліції у Полтавській області.

Правоохоронці встановили, що спільники силою утримували «невільників» в одному із приватних будинків міста. 33-річний чоловік і 57-річна жінка, яких підозрюють у протиправних діях, підшукували своїх жертв серед осіб, що опинилися у складних життєвих обставинах, через соціальні мережі та особисті контакти. За відмову від виконання роботи до завербованих «працівників» застосовували фізичне і психологічне насильство. В одному із випадків чоловіка змушували працювати, утримуючи на металевому ланцюзі.

«Поліція здійснює розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за злочинами, передбаченими двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 149 (вербування, переміщення, переховування, передача людей з метою трудової експлуатації, вчинені щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб). Фігуранти затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час їм повідомили про підозру у скоєнні злочинів проти особи та вирішується питання про обрання запобіжних заходів», - зазначив начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський.

Під час санкціонованих судом обшуків поліція вилучила мобільні телефони, гроші та ряд документів, серед яких трудові книжки і паспорти різних громадян. Триває досудове розслідування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися