На нараді в Зеленського вирішили посилити карантин в країні
Україна

На нараді в Зеленського вирішили посилити карантин в країні

11 жовтня 2020, 20:32
0
0
Сподобалось?
0

Під час останньої наради у президента України Володимира Зеленського ухвалено низку рішень щодо боротьби з епідемію коронавірусу.

Як повідомив у Фейсбуку народний депутат від фракції "Слуга народу", голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, карантин буде посилено вибірково, де відчутно не страждає економіка, пише "OBOZREVATEL".

"У червоних і помаранчевих зонах запроваджуються обмеження роботи закладів громадського харчування – ресторанів, клубів. З 22:00 заклади мають зачинятися. Масові "гулянки" у клубах завершилися. Це стосується і всіх масових заходів. Дивитися на порушення заборони "крізь пальці" влада більше не збирається", – зазначив він.

За наказом президента в Києві, Одесі, Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних госпіталів у разі перевантаження медичних закладів першої та другої хвиль. Закуповується все необхідне обладнання для того, щоб нові госпіталі змогли почати роботу за лічені дні.

"Госпіталі плануємо розміщувати в наявних великих приміщеннях – у Києві це може бути Палац Спорту. Поки що такої необхідності немає, але ми повинні бути повністю готові", – сказав Радуцький.

Також Зеленський доручив готувати відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук, до прийняття хворих на СOVID-19. Завдяки цьому рішенню значно збільшиться кількість ліжкомісць.

"Залучаємо інтернів і студентів старших курсів медичних ВНЗ до роботи в інфекційних відділеннях. Відповідні законодавчі зміни набули чинності ще влітку. Є чіткі протоколи лікування пацієнтів із СOVID-19, і я впевнений, що під наглядом досвідчених лікарів наші молоді фахівці зможуть надавати кваліфіковану допомогу", – повідомив депутат.

За наказом президента МОЗ має збільшити кількість ПЛР-тестів із 30-35 тис. до 50 тис. на добу. Уряд надав 260 млн грн на збільшення кількості тестувань на коронавірус, з яких 100 млн на контрактування приватних лабораторій, 160 млн грн на додаткову закупівлю реагентів і лабораторного обладнання.

За словами Радуцького, єдина ефективна форма контролю за дотриманням маскового режиму – запровадження відповідальності власників приміщень. Верховній Раді пропонується розглянути зміни до Закону "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню COVID-19. Зміни передбачають штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення чи громадський транспорт людей без вдягнутих респіраторів або захисних масок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися