Львів’янка відмовилася від святкування дня народження, щоб нагодувати бідних
Україна

Львів’янка відмовилася від святкування дня народження, щоб нагодувати бідних

23 жовтня 2020, 18:27
0
0
Сподобалось?
0

Львів'янка Анна Костюк у день свого ювілею замість святкування в ресторані з друзями вирішила нагодувати бідних.

Про це інформує ТСН.

Список з продуктами їй дали у спільності, яка опікується безхатьками. Молода жінка купила все необхідне і каже здивувалася, що за дві тисячі триста гривень можна нагодувати дві сотні нужденних. "Треба було закупити 30 кілограмів картоплі і 30 буханок хліба", — розповідає дівчина.

А ще — моркви, цибулі, круп, м'яса й одноразового посуду. "Я подумала, що не хочу святкувати в ресторані, бо сума там буде не маленька, а пригостити я зможу всього 10 людей. За ці самі гроші я зможу нагодувати більшу кількість людей і тих, хто справді цього потребує", — каже Анна.

Гарячий суп, хліб і солодка випічка — такий обід тим, хто опинився у скруті, раз на тиждень роздають у середмісті. У черзі понад 200 осіб, у кожного своя складна історія. 78-річну пані Віру рідний син з невісткою вигнали з хати. "Сплю на вулиці. Не вистачає пенсії, купуєш ліки, ліки дорогі... Купила ліків на 90 гривень, ну, а що ті ліки на тиждень. Гарячого щось поїсти — це дуже добре", — каже жінка.

Обіди для бідних тут роздають вже 17 років поспіль, готують їх на кухні спільноти взаємодопомоги "Оселя" колишні безхатьки, які там живуть. "Наша організація фінансується з благодійних крамниць, що наповнюються речама, які віддають нам львів'яни у контейнери. Але коли почався карантин, наші крамниці зачинилися. Ми звернулися до львів'ян... 27 людей відгукнулися масово, почали привозити продукти, перераховувати кошти", — розповідає  заступниця голови ради Спільноти взаємодопомоги "Оселя" Наталія Саноцька.

Серед тих, хто перерахував гроші на гарячий обід для людей у скруті, й пані Люба. "Ми сьогодні з ними поспілкувалися, вони посміхнулися, на декілька хвилин, але вони стали щасливіші, для них важливий цей суп", — каже Любов.

"Нам треба вчитися більше віддавати, ніж брати. Насправді це така дуже проста і не надто особлива справа, те що я зробила, я б хотіла, щоб люди розуміли, що добро робити легко", — переконує Анна.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися