П’ятьох виробників оштрафували на 30 мільйонів за підробку масла
Україна

П’ятьох виробників оштрафували на 30 мільйонів за підробку масла

12 листопада 2020, 17:22
0
0
Сподобалось?
0

Антимонопольний комітет України оштрафував п'ятьох виробників "молочки" за фальсифікацію масла, яке поставлялося у школи, дитсадки та лікарні через систему публічних закупівель.

Про це повідомила пресслужба АМКУ.

Комітет виявив кілька недобросовісних виробників, які виготовляли суміші з невідомим складом та при цьому називали продукт "маслом". При цьому в деяких випадках вміст немолочних та рослинних жирів сягав 90-100%. Фальсифікована продукція постачалася у магазини та на оптові ринки, а також у школи, дитсадки, інтернати та лікарні через систему публічних закупівель.

"Тож йдеться не лише про недобросовісну конкуренцію і неповагу до споживача, а й про загрозу здоров'ю людей", - підкреслили у пресслужбі.

Таким чином, використовуючи назви "солодковершкове масло" на продукції, що містить немолочні та рослинні жири, виробники поширювали оманливу інформацію, яка могла надати неправомірні конкурентні переваги.

Відтак АМКУ оштрафував недобросовісних виробників на загальну суму майже 30 млн грн. Зокрема "Богодухівський молзавод" у Харківській області - на 20,6 млн грн, "Малороганський молочний завод" у Харківській області - на 4,4 млн грн, "Гайсинський молокозавод" у Вінницькій області - на 3,6 млн грн та підприємство "Сімол" - на 1 млн грн.

У пресслужбі нагадали, що тижнем раніше Комітет також оштрафував компанію "Інтер-Мол" за аналогічне порушення закону на 968 тис. грн.

В АМКУ також пояснили, що відповідно до державного стандарту ДСТУ 4399:2005, у складі масла має міститися виключно молочний жир. Будь-які інші домішки - такі, як рослинний жир - відразу позбавляють продукт назви "вершкове масло".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися