Зеленському дали тиждень на звільнення Стерненка
Україна

Зеленському дали тиждень на звільнення Стерненка

27 лютого 2021, 18:09
0
0
Сподобалось?
0

27 лютого на мітингу під Офісом президента зачитали спільну заяву організаторів акції, друзів Сергія Стерненка і адвокатів.

Прихильники активіста Сергія Стерненка очікують його звільнення протягом тижня. В іншому випадку з 7 березня акція в його захист може стати безстроковою. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Перед присутніми в Києві на мітингу під Офісом президента зачитали спільну заяву організаторів акції, друзів Стерненка і адвокатів.

"Вимоги учасників акції: по-перше, негайно звільнити Стерненка, друге - відновити судову систему і перезапустити Вищу раду правосуддя, третє - обрати нових членів судових органів шляхом обрання на чесному конкурсі", - йдеться в зверненні.

Також зазначено, що у президента Володимира Зеленського є тиждень, щоб звільнити Стерненка.

"Ми закликаємо всіх прийти. 7 березня оголошуємо акцію безстроковою", - заявили організатори.

Активісти також вимагають у Зеленського перегляду поданих ним до Верховної Ради законопроектів про реформування судової системи та внесення в них виправлень, про необхідність яких раніше заявляли міжнародні партнери.

Колона з-під Офісу президента висунулася під гасла "Свободу політв'язням" в сторону Офісу генпрокурора. Там учасники акції активно палили фаєри і використовували димові шашки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися