Українці продавали свої органи іноземним багатіям
Україна

Українці продавали свої органи іноземним багатіям

4 червня 2021, 20:39
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство охорони здоров'я Болгарії повідомило, що за часів роботи колишнього уряду Бойка Борисова державна лікарня проводила трансплантацію органів живих донорів, які перебували в скрутному фінансовому становищі, заможним людям.

Заяву болгарського відомства цитує Euractiv.

Там заявляють, що мають усі підстави вважати, що донори та реципієнти не були родичами, як того вимагає закон. Зокрема, високопоставлений урядовий чиновник зумів перейти в початок списку очікування та отримав таким чином трансплантацію печінки.

Як заявив глава МОЗ Болгарії Стойчо Кацаров, за останні два роки в державній лікарні провели 14 операцій із пересадки нирки від живих донорів. У документах вказано, що всі донори нирок — бідні «племінники» з України та Молдови, а одержувачі — багаті «дядьки» з таких країн, як Ізраїль, Японія та Оман,

Також в уряді кажуть, що мають докази того, що багато хто з заможних «дядечків», які отримали нирки, використовували фальшиві посвідчення особи.

Видання наголошує, що хоча в країні давно існують підозри стосовно законності трансплантацій, уряд вперше підтверджує таку практику. Міністерство охорони здоров'я побоюється, що це розкриття отримає сильний міжнародний резонанс.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко нам розповів, що його відомство вже звернуло увагу на повідомлення ЗМІ про незаконну трансплантацію органів в Болгарії нібито за участі донорів з України. 

«МЗС України доручило українському посольству в Софії перевірити цю інформацію із болгарськими правоохоронцями», — зазначив він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися