Два незабиті пенальті й валідольний кінець: перша перемога України на Євро-2020
Україна

Два незабиті пенальті й валідольний кінець: перша перемога України на Євро-2020

17 червня 2021, 18:30
0
0
Сподобалось?
0

У другому турі групового етапу Євро-2020 Україна здолала команду Македонії. Таким чином українці перервали шестиматчеву серію без перемог у фіналах чемпіонатів Європи.

Україна – Північна Македонія – 2:1

Голи: 1:0 – Ярмоленко (29), 2:0 – Яремчук (34), 2:1 – Аліоскі (57).

Не реалізовані пенальті: Аліоскі (57), Малиновський (84).

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Шапаренко (Сидорчук, 78), Зінченко, Ярмоленко – к (Циганков, 70), Маліновський (Соболь, 90+2), Яремчук (Бєсєдін, 70).

Північна Македонія: Дімітрієвський, С. Рістовський, Д. Велковський (Трічковський, 85), Мусліу, Адемі (Рістевський, 85), Спіровський (Чурлінов, 46), Ніколов (Трайковський, 46), Аліоскі, Барді (Аврамовський, 77), Пандєв – к, Ельмас.

Матч вийшов максимально емоційним. Поразка для кожної із команд фактично означала припинення боротьби за вихід із групи. Українці почали мегаактивно і вже до 9-ї хвилини чотири рази завершували атаки небезпечними ударами. А на 11-й хвилині Яремчук вибіг практично сам сам на сам з голкіпером, але вирішив не бити а віддати поперечний пас на Маліновського, і захисник перехопив передачу. Зрештою старання українців були винагороджені аж на 29-й хвилині. Після подачі кутового та передачі п’ятою від Караваєва на дальню стійку Ярмоленко заніс м’яч у ворота.

Буквально одразу українці подвоїли перевагу. Цього разу Ярмоленко асистував Яремчуку, який реалізував вихід на побачення з Дімітрієвським. Загалом, голкіпер македонців врятував свою команду від розгрому ще у першому таймі, у тому числі парирував дуже небезпечний удар по власних воротах від захисника. Лише наприкінці першого тайму суперник синьо-жовтих згадав про таку. Пандєв навіть «пробив» Бущана, але зробив це з офсайду.

Другий тайм пройшов на зустрічних курсах і видався нервовим. Обмін моментами на початку 45-хвилинки завершився призначенням 11-метрового у ворота України за моменту, коли гравці обопільно порушували правила. Арбітр вирішив, що більш злісним порушником є наш Караваєв. Бущан парирув удар Аліоскі з «точки», але македонець був першим на відскоку і добив уже у незахищені ворота.

На полі окрім футболу і боротьби почалася гра нервів з обопільними провокаціями і часом штовханиною. Зрештою, арбітр який певним чином був причетний до такого стану речей, вирішив повернути борг українцям і призначив ще один 11-метровий тепер уже у ворота Дімітрієвського. Аргентинський рефері, якого запросили обслуговувати матчі Євро, роздивився на повторах системи VAR, що під час подачі від Маліновського зі штрафного мʼяч потрапив у руку одному з гравців, які стояли у стінці. Маліновський мав закривати гру, але Дімітрієвський відбив його удар.


Тепер доля путівки до плей-офф вирішуватиметься в останньому турі в матчі синьо-жовтих 21 червня в Бухаресті з командою Австрії. Якщо австрійці сьогодні результативно не програють Нідерландам, команді Андрія Шевченка потрібно буде лише перемагати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися