На Успіння не ходіть босими по росі
Україна

На Успіння не ходіть босими по росі

28 серпня 2021, 15:20
0
0
Сподобалось?
0

28 серпня після суворого посту православні християни відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Ми згадуємо «мирну смерть», адже саме так перекладається «успіння», матері Ісуса Христа Діви Марії та святкуємо її возз’єднання з Богом. Це свято належить до числа дванадцяти найбільших церковних і завжди є у числі.

Про життя Матері Божої після вознесіння Спасителя відомостей у Євангеліях нема. Проте її смерть описується у кількох неканонічних текстах. Згідно з ними, Марії під час молитви з’явився архангел Гавриїл і повідомив, що скоро вона постане перед Богом. Через три дні Богородиця померла. Перед цим з різних кутів світу до неї прибули апостоли і праведники, аби попрощатися. Сам Спаситель в оточенні ангелів зійшов, щоб забрати її душу на небо. Через три дні тіло Марії зникло з гробниці.

Як правило, до Успіння закінчуються жнива і польові роботи. А в цей день у храмах освячуються колоски і зерно з нового врожаю. З нього випікають перший хліб. На Успіння Пресвятої Богородиці не можна сваритися, лихословити і голосно лаятися. І не варто ходити босоніж по росі, щоб не накликати на себе хворобу. Зате ранковими росами слід вмиватися тим дівчатам, які хочуть заміж. Але до того не промовити ні до кого жодного слова. Також вірили: якщо на свято взути брудні, старі або незручні черевики, неодмінно прийдуть неприємності та хвороби.

Світлана РІДНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися