Сергій та Наталка з новонародженою донькою
Україна

13-літня школярка із 17-річним батьком своєї дитини взяли будинок на виплату

30 жовтня 2021, 15:00
0
0
Сподобалось?
0

Наталі лише у серпні виповнилося 13. І вона вже – молода мама. Поки її однолітки у школі теореми розв’язують, вона, обкладена пелюшками та підгузками, бавить донечку Полінку.

Молодого тата судять за зґвалтування

Наталя Дядькова із села Городище на Чернігівщині з вигляду поміркована, сором’язлива і трохи розгублена. А ще дуже бліда. Воно й не дивно – ця ще зовсім дитина народжувала свою донечку сама, сумлінно виконуючи усі поради лікарів, які приймали у неї пологи. «Тільки два шовчики наклали», – по секрету всьому світу повідомила її мама Людмила. Дитина з’явилася на світ доношеною, здоровою, з вагою 2900 грамів.

Про вагітність 12-річної школярки вперше заговорили ще навесні. Вона тоді прийшла ставати на облік у жіночу консультацію. І хоч майбутній татусь – 17-річний Сергій – нікуди не тікав, а Наталя стверджувала, що у них кохання і все сталося по любові, поліція таки відкрила на нього кримінальну справу щодо «зґвалтування неповнолітньої». Бо ж в Україні вік сексуальної згоди – з 16 років. Тож забравши з пологового свою кохану з донечкою, хлопець незабаром має з’явитися на чергове засідання у суді. Чи боїться? Ні, усміхається у відповідь, бо сподівається на умовний термін.

Щаслива стоїть поряд і юна бабуся. Це мати Наталки Дядькової Людмила, якій лише 31. Усміхаючись уже беззубим ротом, вона дякує лікарям, які допомогли її онучці з’явитися на світ, а ще – благодійникам, які привезли дитяче «придане».

Мати питала жартома: «Між вами щось є?»

Людмила – багатодітна мати. Окрім найстаршої, Наталі, у неї є ще троє малих дітей. Сім’я уже кілька років стоїть на обліку у соціальних службах. І там делікатно натякають на вину жінки у цій ситуації. Бо вона влаштовувала особисте життя, а не дивилася за донькою. Проте саму молоду бабусю це не дуже обходить. Вона із задоволенням розповідає, як дізналася про вагітність 12-річної Наталі:

– Ну, я була в шокові, – каже. – Сєрьожа – це племінник мого колишнього чоловіка (тепер у Людмили вже інший співмешканець – авт.), він часто до нас приходив, ночував. Я бачила, що вони так добре з Натою ладять, і навіть питала в шутку: «Між вами щось є?». Віднікувались. А потім доня стала жалітися, що живіт болить, нудить. Урок-два відсидить – і відпрошується додому. Стала переживати, повезла її на обстеження до гінеколога. Подивився він Нату і каже мені: «Миколаївна, поздравляю, ви станете бабушкой у 30 год». У доні паніка: «Я піду на аборт». Лікар попередив, що їй з гінекологічними ускладненнями вишкребуть не тільки плід, а й видалять матку. На доньку не кричала. Що вже зміниш. Та й підлітки такі вразливі. Якийсь стрес – і вже суїцид. Я собі не простила би дві загублені душі. Боялася тільки, щоб соціальні служби не відібрали у мене дітей. Одразу подзвонила Сєрьожі, то він точно в шоці був. Аж перестав від мене трубку брати кілька днів. Але потім приїхав і сказав, що від дитини не відмовляється.

Зараз сім’я Дядькових живе у Городищі, звідки новоспечений татусь. Тут вони взяли невеликий будинок на виплату. У ньому є кухня і одна кімната, проте її вони планують поділити на дві сім’ї: в одній житимуть Наталка із Сергієм та Полінкою, в іншій – її мама з новим чоловіком. Людмила зізнається, що попервах родичання із сім’єю Сергія у неї не склалося.

– Сваха спочатку кричала, що то я винна. Нє, ну я, канєшно, винна, не спорю. Не догледіла дочку. Але ж і вона… Мала б навчити свого сина прєдохранятися, – каже Людмила.

Зараз Наталка вчиться у восьмому класі. Дистанційно, звичайно, тож у школі її жодного разу не бачили. Та й не до уроків їй зараз. Її коханий Сергій влаштувався на роботу трактористом у сусіднє село. Він пригортає втомлену Наталку до себе, обіймає. Вона тулиться до нього. Такі ще обоє діти. Чи ж впораються?

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися