На Прикарпатті вчителька одягає дерева у барвисті «светри»
Україна

На Прикарпатті вчителька одягає дерева у барвисті «светри»

15 листопада 2021, 19:08
0
0
Сподобалось?
0

На Прикарпатті у місті Калуші у дворі однієї із багатоповерхівок з’явилися оригінальні дерева. Кожен стовбур напередодні зими вбрався у барвистий «светр». Таку вдяганку створила для зелених насаджень місцева мешканка Тетяна Головатчук.

За три роки різнокольорові шати в подарунок від майстрині отримали 27 дерев. На виготовлення вдяганки для стовбурів жінка вже витратила десятки кілограмів ниток. Коли починала обв’язувати дерева, стали зносити нитки для пані Тетяни чи не усі сусіди, колеги по роботі та знайомі. Не раз самій доводилося бігти у «секонд» за вживаними светрами, щоб розпустити їх і отримати потрібні кольори та відтінки. Особливо такі, що мають червоний колір. Бо в її палітрі він – головний.

Така праця – віддушина для Тетяни Головатчук, яка понад 37 літ трудиться вчителькою зарубіжної літератури. Вірним радником у цій справі для неї став чоловік. Разом міркують, який орнамент для дерева підійде найкраще, у яких кольорах його робити.

– А веселіше як у дворі стало! – не натішаться сусіди.

Бо на вулиці – похмура осінь, а за вікном неймовірні барви грають. Кожен гляне – усміхається. А ще стали приходити у цей двір гості із сусідніх будинків та вулиць, бо багатьом кортить сфотографуватися на фоні такої краси. Пані Тетяна цьому дуже радіє. Розповідає: одного разу навіть молодята проводили біля їхніх кольорових дерев весільну фотосесію.

Мода такого вуличного в’язання прийшла до нас з Америки. А зародилася вона зовсім недавно – у 2005 році. Все почалося з обв’язаної ручки парадних дверей магазину Магди Сайєг у Х’юстоні. Перехожим це настільки сподобалося, що вони миттю підхопили ідею, й почали спочатку у різних штатах, а потім по світу з’являтися плетені «чохли» для стовбурів дерев, лавочок, велосипедів, ліхтарів, телефонних стовпів і навіть дорожніх знаків. «Мистецтво стає теплішим і пухнастим», – кажуть майстри.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися