ДНР і ЛНР нарешті визнали терористичним організаціями
Україна

ДНР і ЛНР нарешті визнали терористичним організаціями

16 травня 2014, 20:50
0
0
Сподобалось?
0

Генеральною прокуратурою у співпраці зі Службою безпеки України розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації) за фактами злочинної направленості дій представників так званих Донецької та Луганської народних республік. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник Генерального прокурора України Микола Голомша.
«Ми констатуємо, і підтверджуємо слова міністра юстиції про те, що дві так звані «народні республіки» у Донецькій та Луганській областях - це дві терористичні організації, які мають чітку ієрархію, канали фінансування та постачання зброї, - наголосив Голомша. - Мета створення цих організацій у цілеспрямованому застосуванні насильства, захопленні заручників, вчиненні диверсій, вбивств та залякуванні громадян».
«Так звані народні губернатори заявляли, що вони діють в інтересах захисту населення цих областей. Проте їхні дії свідчать про зовсім інше. Ми маємо факти переслідування мирних мешканців Сходу України», - сказав він.
Перший заступник Генерального прокурора України також повідомив, що за результатами нарад, проведених спільно з іншими правоохоронними органами, розроблено план заходів, який передбачає дослідження на причетність до створення цих злочинних організацій народних депутатів та депутатів місцевих рад, посадовців усіх рівнів, інших осіб.
«Ми також зобов'язали правоохоронні органи звернутися до усіх компетентних установ з метою підриву фінансової основи діяльності цих терористичних організацій», - поінформував Микола Голомша.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися