Синод ПЦУ обмежив права Філарета
Україна

Синод ПЦУ обмежив права Філарета

3 лютого 2022, 12:06
0
1
Сподобалось?
1

Синод Православної церкви України заборонив колишньому предстоятелю УПЦ КП Філарету здійснювати рукоположення та позбавив сану осіб, яких він іменував архієреями.

Про це йдеться на сайті Православної церкви України.

Як зазначається, Синод на своєму засіданні розглянув порушення архієреєм на спокої Філаретом (Денисенком) та його послідовниками канонічного порядку.

«На підставі раніше ухвалених Священним Синодом рішень було визначено, що колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату преосвященний Філарет (Денисенко) є архієреєм Православної церкви України на спокої, якому... з червня 2019 р. канонічно заборонено звершувати дії, які належать до компетенції єпархіального архієрея та предстоятеля Церкви, зокрема заборонено скликати і очолювати зібрання для вирішення питань церковного управління, заборонено здійснювати рукоположення в будь-який священний сан тощо», – ідеться в повідомленні.

Також указується, що всі особи, які з червня 2019 року були іменовані Філаретом архієреями, насправді не мають архієрейського рукоположення і сану.

Тому, наголошують у ПЦУ, «за розбійницьке привласнення архієрейських титулів і повноважень та інші дії, спрямовані на провокацію розділень в Українській православній церкві» ці особи підлягають церковному суду і позбавленню священного сану.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися