Коли розпочнеться запис на отримання смартфонів для вакцинованих пенсіонерів
Україна

Коли розпочнеться запис на отримання смартфонів для вакцинованих пенсіонерів

19 лютого 2022, 10:20
0
0
Сподобалось?
0

Президент Володимир Зеленський проанонсував нову ініціативу. Він пообіцяв українським пенсіонерам… безкоштовно видати сучасні мобілки – смартфони! Бо нарешті до влади дійшло, що літні люди, яких хочуть привчити чимало послуг отримувати без візитів у Пенсійний фонд чи Департамент соціального захисту, просто не можуть це зробити. Бо у них – кнопкові телефони, які не мають доступу до сучасних програм та додатків. Тобто вони не можуть скористатися перевагами, зокрема, «Дії».

Отож смартфони для цієї категорії населення будуть! Але, знову ж таки, не для усіх. Президент пообіцяв безкоштовні сучасні мобілки лише вакцинованим пенсіонерам віком від 60 років. Про молодших пенсіонерів з інвалідністю чи тих, хто вийшов на заслужений відпочинок достроково, тут не йдеться. «Переваги цифрової держави мають бути доступні усім, незалежно від віку. Нову велику державну програму буде запущено навесні», – уточнив президент. Крім того, обіцяють таким пенсіонерам й пільговий тариф на мобільний інтернет.

Запис на отримання безкоштовних смартфонів для вакцинованих українців віком від шістдесяти років розпочнеться у квітні 2022 року. Влада очікує, що за подарунком звернеться близько 8,5 мільйона літніх людей. У скільки це обійдеться платникам податків, не розголошують. Так само поки не озвучують, що це будуть за смартфони – якої марки та моделі.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися