Чому пенсіонерам треба знімати гроші з карток
Україна

Чому пенсіонерам треба знімати гроші з карток

16 грудня 2023, 13:00
0
0
Сподобалось?
0

У Мінсоцполітики розповіли, чому пенсіонерам не варто накопичувати пенсію на картці, а оплачувати нею покупки або переводити в готівку частину отриманих грошей.

Річ у тім, що пенсіонерам, які не витрачають і не знімають гроші зі своїх рахунків протягом пів року, можуть заблокувати виплати. Про це розповіла перша заступниця міністра соціальної політики Дар’я Марчак в ефірі телемарафону. «Ми не знаємо, що з цією людиною могло статися, і щоб гроші платників єдиного соціального внеску не сплачувалися в такий спосіб, що вони просто лежать і не використовуються ніким, ще кілька років тому було запроваджено цей механізм», – пояснила посадовиця.

Однак зупинка нарахувань не означає позбавлення пенсії, підкреслює заступник міністра. Пенсія просто накопичується на рахунках ПФУ, її виплату можна легко відновити, якщо пройти фізичну ідентифікацію.

Мінсоцполітики значно розширило інструменти для її проходження, якщо людина не може особисто прийти до Пенсійного фонду. Зараз це можна зробити так: зв’язатися зі співробітником ПФУ по відеозв’язку; пройти ідентифікацію в електронному кабінеті ПФУ з «Дія.Підпис»; надіслати лист до Пенсійного фонду.

Якщо пенсіонер перебуває за кордоном, він також може вирішити це питання в українському консульстві.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися