Росія лише імітує переговори про закінчення війни, – міністр МЗС Франції
Україна

Росія лише імітує переговори про закінчення війни, – міністр МЗС Франції

17 березня 2022, 09:39
0
0
Сподобалось?
0

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що російська сторона лише вдає спроби перемовин про припинення війни.

Про це він сказав в інтерв’ю Le Parisien, пише «Європейська правда».

«Передусім потрібне припинення вогню. Тільки після цього можливі перемовини, тому що коли тримають пістолет біля скроні – це не переговори», – сказав Жан-Ів Ле Дріан.

На запитання про те, який розвиток подій можливий далі, Ле Дріан сказав, що очікує посилення брутальної війни. «Ми, на жаль, бачимо ту саму російську логіку – максималістичні вимоги, прагнення капітуляції України, ускладнення становища міст в облозі. Як це вже було у Грозному й Алеппо, вони використовують типовий набір – невибіркові бомбардування, так звані «гуманітарні коридори», щоб потім заявити, що це противник не дотримується їх, і перемовини, в яких немає жодної мети, крім вдавати перемовини», – зазначив міністр.

Він додав, що якщо дійде до застосування в Україні хімічної зброї, у Франції не будуть мати сумнівів, яка сторона це зробила.

«Якщо буде атака хімічною чи бактеріологічною зброєю, ми будемо розуміти, хто за цим стоїть – це Росія. Застосування неконвенційних засобів буде означати неприпустиму ескалацію і на це потрібна буде «реакція без табу», у формі абсолютно масштабних і радикальних економічних санкцій», – сказав Ле Дріан.

Міністр оборони Литви зі свого боку натякнув, що у НАТО обговорювали відповідь на потенційне застосування Росією зброї масового ураження і що реакція може виявитись набагато жорсткішою, ніж розраховує Путін.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися