Окупанти викрали і вивезли до РФ понад 130 тисяч українських дітей
Україна

Окупанти викрали і вивезли до РФ понад 130 тисяч українських дітей

11 квітня 2022, 08:59
0
0
Сподобалось?
0

Президент РФ Володимир Путін виступив з ініціативою про внесення змін до законодавства для організації прискореної процедури усиновлення дітей з Донбасу. Держдума швиденько взяла під козирок і вже опрацьовує відповідні зміни до законодавства, якими в подальшому забороняється зміна родини для усиновленої дитини. Таким чином росіяни хочуть провернути черговий злочин проти людяності.
За інформацією Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денисової, до Російської Федерації примусово вивезено вже понад 131 тисячу дітей. І це не лише дітлахи із захоплених ворогом сиротинців чи інтернатів, а й ті, які досі мають живих батьків.
Наразі відомо, що частину дітей вивезено окупантами з Маріуполя в Донецьк та Таганрог. Російські загарбники зазначають, що це діти-сироти, проте всі дитбудинки евакуювали з Маріуполя централізовано ще 24-25 лютого. Україна не має відомостей про те, що діти, яких планують усиновити, мають статус сиріт або позбавлених батьківського піклування.
Випадки викрадення дітей фіксують також на інших тимчасово окупованих територіях півдня та сходу України.
Такі дії РФ є грубим порушенням статті 7 Конвенції ООН про права дитини, якою передбачено, що кожна дитина має право на ім’я і набуття громадянства, а також, право знати своїх батьків і право на їх піклування. Крім того, статтею 21 Конвенції ООН про права дитини передбачено, що усиновлення в іншій країні може розглядатися лише як альтернативний спосіб догляду за дитиною, якщо дитина не може бути передана на виховання або в сім’ю, яка могла б забезпечити її виховання або усиновлення в країні походження.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися