Сандра Андерсен Ейра
Україна

Ексдепутатка парламенту Норвегії воює за Україну

12 червня 2022, 14:41
0
0
Сподобалось?
0

На заклик президента Зеленського до іноземців стати пліч-о-пліч з українцями проти рашистської навали їдуть не лише чоловіки, а й жінки. Серед тих, хто приєднався до наших військових – колишня депутатка парламенту Норвегії, керівник комерційного рибальського корабля Сандра Андерсен Ейра.

Сандра приїхала в Україну приблизно через тиждень після початку війни. Раніше вона ніколи не була у нашій країні. Каже, що взяти до рук зброю її спонукав моральний обов’язок.

– Востаннє, коли велика війна була на континенті, моя країна також потребувала допомоги, – нагадала Сандра журналістам про нацистську окупацію Норвегії.

У Києві 35-річна тендітна жінка записалася бойовим медиком у Міжнародний легіон і служить у підрозділі, що складається переважно з американських та британських бійців. Вона каже, що на війні не має значення, чоловік ти чи жінка. Усі найперше воїни.

Андерсен Ейра розповіла, що ділиться надіями та мріями зі своїми колегами-легіонерами в умовах, схожих для неї на час у морі. Вона ж має десятирічний досвід плавання, а у рибальських бригадах Норвегії жінки становлять лише один відсоток.

Утім, Сандра чудово розуміє, що у разі полону їй загрожує більша небезпека, ніж чоловікам. Адже вона на власні очі бачила, як російські солдати ґвалтували українських жінок і завдавали ударів по міських площах та евакуаційних автобусах мирних жителів.

Бажання зробити так, аби рашисти більше не могли вчиняти подібних злочинів, спонукає її продовжувати почате. Тому вона не планує повертатися додому до закінчення війни. А ще дуже розчулена ставленням українців. Норвежка розповіла, що жителі визволених сіл дарували їй шоколад, троянди і навіть шкарпетки. А також море обіймів.

Сандра час від часу викладає фотографії у соцмережах. А ще навчилася стріляти у друковане фото путіна з підписом «Бий падлюку» та бездоганно українською вимовляти: «Slava Ukraini, heroyam Slava!»

Зазначимо, що приблизно 15% української армії (близько 30 тисяч) – це жінки. Іноземки зустрічаються набагато рідше. Речник іноземного легіону каже про «пару десятків» жінок зі США, Великобританії, Австралії, Нідерландів, Португалії, Угорщини, Ізраїлю, Грузії та інших країн, які приїхали допомогти Україні перемогти у війні.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися