Вчора вдвічі перевершено попередній рекорд за повітряними тривогами
Україна

Вчора вдвічі перевершено попередній рекорд за повітряними тривогами

25 серпня 2022, 12:17
0
0
Сподобалось?
0

У День Незалежності тривогу в областях оголошували 189 разів. Попередній рекорд перевершено майже вдвічі. Найбільше повітряних тривог за день було у Полтавській і Кіровоградській областях – по 12.

«Вчора попри те, що була така велика кількість тривог, великої ракетної активності не зафіксовано, але зафіксовано велику авіаційну активність. Близько 200 авіавильотів зафіксовано 24 серпня.

Противник в основому застосовував для атак по Україні дальні бомбардувальники Ту-22 М3, які носять ракету Х-22… Було зафіксовано 8 прильотів цих ракет по областях. Також противник застосовував реактивні системи залпового вогню «Торнадо-С», – про це на брифінгу розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, заради психологічного тиску Росія здійснювала і багато «імітаційних вильотів», в основному з аеродрому «Шайковка» – для Ту-22, а також із півночі Каспійського моря – для літаків Ту-95 МС. Вони робили маневри у повітрі, імітуючи удар. Для літаків Ту-95 чи Ту-160 тривога оголошується по всій Україні, а для літаків Ту-22 – на відстань до 600 кілометрів, що відповідає дальності ракет Х-22.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися