Священник молиться біля Наталі у Йордані
Україна

Врятоване життя після молитви на Йордані

22 січня 2023, 12:00
0
1
Сподобалось?
1

На свято Водохреща українці вітаються зі словами «Христос хрещається!» і відповідають «У річці Йордан!». Так вшановують одне з найбільших християнських свят, коли Ісус Христос прийняв хрещення в річці Йордан.

Річка під час освячення повертає свої води?

Чимало очевидців, які приїздять на Йордан у свято Водохреща, запевняють, що бачили диво Господнє – те саме, яке сталося тоді, коли в Йордані хрестився Ісус. Розповідають, що під час водосвячення вода у річці починає коливатися і розвиває дві течії, одна біжить праворуч, інша – ліворуч, а потім вони зливаються в одну. Йордан перевертає свою течію!

Щороку сюди їдуть тисячі паломників з усього світу, щоб зануритися у води цієї річки, знайти спасіння і очищення від гріхів. Заходять у Йордан у довгих білих сорочках. Їх не перуть, а висушують і забирають додому як згадку про Святу землю. Вважається, що цей одяг допомагає під час хвороб, сприяє молитві в момент душевного сум’яття та заспокоює під час життєвих негараздів.

В подяку за зцілення займається благодійністю

Про свою вражаючу історію зцілення написала львівська журналістка та мандрівниця Наталія. Майже десять років тому вона мала померти. Лікарі не могли поставити точний діагноз, а молода дівчина згасала з кожним днем. І от одного літнього вечора Наталя сиділа в центрі Львова і подумки молилася. Навколо прогулювалися щасливі люди, і раптом до Наталі підійшов бідно вдягнений слабозрячий чоловік і простягнув рекламку про паломницьку поїздку на Святу землю.

– Я розцінила це як знак. Це була остання надія. Де як не на Святій землі можна отримати зцілення? – зізнається у своїй розповіді Наталія.

У поїздці їй було зле. Вона поговорила зі священником, розповіла всю історію про своє абсолютно зруйноване життя. Він довго мовчав. А потім сказав: «Я не знаю, чому це сталося з тобою… Мені чомусь згадалася історія про Йова, який втратив усе. Але не віру в Бога…» В очах священника Наталія не побачила жалю до себе і страху, очевидно, він уже не раз когось сповідав востаннє.

– Ми приїхали на річку Йордан. Все було таким буденним, – згадує Наталія. – І туристичним… Жодного натяку на чудеса, святість, урочистість… І сама річка була зовсім не така, як я собі уявляла. Мілка, брудна, каламутна… І колір був дивний. І тепла… Усі зайшли у воду. Священник читав молитви. Це символізувало таїнство хрещення. Потім хтось плавав, хтось фоткав, хтось робив селфі. Я стояла осторонь і дивилась на воду… Священник покликав мене до себе і сказав, що не знає, чим мені допомогти, але спробує почитати наді мною спеціальні молитви. Ми відійшли в сторону. Я схилила голову, і він молився поруч зі мною. Цей момент власне на фото…

Як зізнається Наталія, чуда зцілення у той момент не сталося. Але на горі Блаженств вона нарешті цілковито змирилася з усім: «і нехай буде воля Твоя». Після літургії дівчину раптом пройняло таке дивне відчуття, чого ніколи раніше не відчувала: піднесення, спокій, радість… І безмежне прийняття та любов. А після повернення до Львова життя Наталії закрутилося зовсім по-іншому. І через рік ніхто не міг повірити, що дівчина була приречена! В подяку за зцілення Наталія займається благодійністю. І за цей час бачила неймовірно велику кількість випадків, які називають чудесами.

– Річка Йордан – вода – це символ, що змиває з нас бруд, гордість, біль, жалі, – вважає Наталя. – Це може бути Амазонка чи річка Марунька. Суть в очищенні. Фізичному і духовному. За ці роки в мене не раз були труднощі. Втрати. Біль. Відчай… Бог не казав, що шторму не буде. Але з Богом ти не зможеш потонути…

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися