Основні види гітар: як правильно вибрати музичний інструмент початківцю
Україна

Основні види гітар: як правильно вибрати музичний інструмент початківцю

28 лютого 2023, 16:08
0
0
Сподобалось?
0

Гітара – популярний музичний інструмент. Його звучання можна почути як на концерті світової зірки, так и і на кухні в компанії друзів. Виробники пропонують бюджетні інструменти для початківців та ексклюзивні для віртуозів. І якщо професіонал швидко знайде потрібну модель, то для початківця пошук гітари – складна задача. У цій статті ми допоможемо розібратися з вибором.

Види

Гітарне мистецтво різноманітне. Інструмент використовується для створення музичних композицій в різних стилях та напрямках, тому є декілька основних різновидів гітар. У професійному світі використовують переважно акустичні гітари, електроакустичні та електричні.

Акустичні

Класична гітара з’явилася першою. Вона відрізнялася від музичного інструмента, який зараз можна знайти в магазині. Струни виготовлялися із жил тварин. Синтетичні струни почали використовувати тільки з середини 20 століття. Класична гітара завжди має 6 струн. Звучання м’яке, якщо порівнювати його з іншими видами гітар. Зазвичай на класичному інструменті грають пальцями, але можна використовувати медіатор. Якщо ви початківець, то краще починати саме с класичної гітари. На ній легко грати, можна знайти свій стиль та напрямок. Для освоєння базового рівня знань вона підходить ідеально.

Акустичні гітари можна поділити на декілька видів (по типу корпусу):

  • Дредноут. Корпус збільшений, він має форму прямокутника. Основна відмінність моделі в том, що вона має підвищену гучність та більший сустейн (тривалість звучання звуку). Переважає нижня складова. Підходить для гри в ритм і соло;
  • Джамбо. Цей інструмент достатньо великий, корпус має більш витончену форму, кути закруглені. Гітари Джамбо мають високу гучність;
  • Фолк. Поєднує в собі особливості дредноут та джамбо. Гітара фолк має великий корпус, але форми у музичного інструменту витончені. Форма грифа так ж, як і у дредноут.

В магазині Гітарний дім ви зможете подивитися різні види гітар та проконсультуватися зі спеціалістом.

Електроакустичні

Електроакустичні гітари з’явилися пізніше акустичних. Головна відмінність в тому, що електроакустична модель має п'єзодатчик, який знаходиться всередині корпусу. Завдяки йому до музичного інструменту можна підключити різні виді підсилювальної апаратури. Звучання, форма, конструкція не відрізняється від класичної акустичної гітари.

Електрогітари

Їх також можна без проблем під'єднати до підсилювальної апаратури. Відмінність від електроакустичної гітари полягає в тому, що без підсилювача музичний інструмент майже не буде видавати звуку. Це пов’язано з цілісністю корпусу. Всередині корпусу встановлено декілька магнітних звукознімачів. Вони дозволяють не тільки підсилювати звук, але й різноманітно обробляти його. Є велика кількість різних «примочок».

Представлено декілька різновидів електрогітар:

  • Ритм-гітара. Звучання густе, насичене. Зазвичай вибирають для виконання партій ритму;
  • Соло-гітара. Звук різкий, кожна нота виразна та чітка;
  • Бас-гітара. Основна особливість бас-гітари у її низькому та щільному звуку. Дозволяє створити ритмічну «пачку» разом з ударними.

Чи важко навчитися грати на гітарі

Самостійно навчитися грати на гітарі – задача нелегка. Тут все індивідуально. Починати треба з простих мелодій, які грають на одній струні. Переходити до складних акордів треба поступово. Варто навчатись поступово, переходити від одного акорду до іншого, а тільки після цього опанувати бій та перебір. Якщо самостійно опанувати гітару не вдається, то краще звернутися до спеціаліста.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися