На Волині покарали депутатів, які голосували за виплату собі премій
Україна

На Волині покарали депутатів, які голосували за виплату собі премій

11 серпня 2023, 13:08
0
0
Сподобалось?
0

Рожищенський районий суд за принципової позиції галузевого відділу Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, двох депутатів Доросинівської сільської ради Луцького району.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської обласної прокуратури.

Обранці громади, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» вчиняли дії в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомили про наявний конфлікт інтересів колегіальний орган сільської ради.

Упродовж грудня 2021 – червня 2023 року депутати 12 разів голосували за рішення органу місцевого самоврядування про виплату собі премій.

Суд визнав обох винуватими у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу, який уже сплачений.

Задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню депутатами Доросинівської сільської ради адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, Волинська обласна прокуратура внесла органу місцевого самоврядування подання у порядку ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися