В Україні звільняють всіх обласних військкомів
Україна

В Україні звільняють всіх обласних військкомів

11 серпня 2023, 14:51
0
0
Сподобалось?
0

Рада національної безпеки та оборони України рекомендувала Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному призначити на посади керівників обласних військкоматів офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Усіх обласних військкомів України звільняють. Про це повідомив Офіс президента.

11 серпня відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням президента Володимира Зеленського. Там, зокрема, обговорювали перевірки результати перевірки військкоматів.

Загалом уже 112 кримінальних проваджень відкрито щодо посадовців військкоматів, вручено 33 підозри військкомам обласних, міських та районних ТЦК, працівникам військово-лікарської комісії, іншим посадовцям.

Зеленський зазначив, що було вирішено звільнити всіх обласних військкомів.

«Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни — це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоров’я, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, — саме їм можна довірити цю систему комплектування», — сказав він.

Залужному радять призначати нових військкомів за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань і після проходження потенційними кандидатами перевірки СБУ.

Водночас Офісу Генпрокурора, Національному агентству з питань запобігань корупції (НАЗК) та Державному бюро розслідувань рекомендують вжити додаткових заходів щодо протидії корупції з-поміж посадовців Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Зеленський запевнив, що кожен військком, щодо якого є кримінальне провадження, нестиме відповідальність. Звільнені військкоми та інші посадовці, які мають погони, але щодо яких немає даних про злочини чи порушення, мають піти на фронт.

«Але підкреслюю: армія не є і ніколи не буде заміною кримінальному покаранню. Посадовці, які переплутали погони та вигоду, — точно під суд», — додав президент.

Він також анонсував засідання РНБО щодо роботи військово-лікарських комісій в Україні. Наразі триває перевірка та підготовка пропозицій.

«Зараз ця система працює негідно, як там ставляться до воїнів, до своїх завдань. Просто аморально [...] Рішення теж будуть», — підсумував Зеленський.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися