В Ратному працював вакцинальний автобус
Україна

В Ратному працював вакцинальний автобус

11 серпня 2023, 16:19
0
0
Сподобалось?
0

Аби підтримати загальнонаціональну catch-up кампанію проти кору, до селища Ратне Ковельського району приїхав вакцинальний автобус.

Нагадаємо, що національну catch-up кампанію з вакцинації проти кору розпочало Міністерство охорони здоров'я України для того, щоб не допустити черговий спалах кору. Адже єдиний захист від цієї хвороби – це вакцинація!

Як зазначає генеральна директорка Волинського Центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко, вакцинація дітей 2-5 років є зараз пріоритетом. Таких невакцинованих дітей в області близько 4 тисяч.

«В разі виникнення спалаху кору, ця вікова категорія дітей перебуває в зоні ризику. Тому дуже важливо саме зараз, перед початком навчального року, охопити щепленнями максимальну кількість дітей, щоб мінімізувати ризики поширення хвороби», – наголошує Наталія Янко.

Окрім того, мешканці селища мали можливість отримати щеплення згідно з Національним календарем та проти Covid-19. Також медики надавали безкоштовні консультації, проводили експрес-тестування на рівень цукру в крові, на COVID-19 та гепатити В, С. Усі охочі перевірили артеріальний тиск, пройшли скринінгове анкетування з питань ризиків захворювання на туберкульоз та  проконсультувалися щодо стану родимок.

Представники Товариства Червоного Хреста України, у свою чергу, провели навчання з надання домедичної  допомоги дихальних шляхів, а для дітей – тренування з елементами творчості.

До слова, за час виїзної акції ратнівчани отримати близько півтисячі послуг. Всі вони були безкоштовними.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися